onsdag 31 mars 2010

Duoskuggor från Laura Mercier

Nu har det gått ett tag sedan vi fick det välfyllda paketet med smink från Laura Mercier, och vi har hunnit testa det mesta. En lördag hade jag och Mi sminkdag, där vi förutom nördade oss och läste faktaböcker, lekte med duoskuggorna från Laura. Båda skuggorna kan klassas som relativt neutrala och naturliga, och är mittimellan-pigmenterade (GB lite mer än PS). Plum Spice är rost- och plommonfärgad, medan Golden Brown har en beige och en brun del. Vad som inte syntes i förpackningen var att den ljusa delen i Golden Brown hade visst glitter i sig, som kunde hamna lite här om man har otur.

Passa på!

Om ni har missat att brittiska Lookfantastic har rea på en mängd av saker (bland annat våra favoritmärken BECCA, Benefit och Urban Decay) är det dags att surfa in där nu, för i eftermiddag 15:00 är den slut.

Mitt bästa tips är det perfekta korallrosa rouget Score från Urban Decay, som i mina ögon är en riktig guldklimp med sin fina färg och underbara glow (läs min recension av Score här). 20 % rea är det som gäller, och nu är dessutom pundet rekordlågt – happy shopping!

tisdag 30 mars 2010

Vår även hos Benefit

Färgglada skuggor hör våren till, och nästan alla stora sminkföretag släpper nyheter i regnbågens alla färger. Hos Karlasugar såg jag bilder på vårskuggor från Benefit, och grönguldskimrande Mermaid fick genast min uppmärksamhet – se så fint den skimrar! Shamrocker är även den fin, en ljusare lite mintfärgad skugga. Skuggorna med Velvet-formula ska tydligen vara väldigt pigmenterade och krämiga, med ett fantastiskt skimmer. Hade jag bott i närheten av ett Sephora (som Ka), hade jag definitivt sprungit och spanat in härligheten.

måndag 29 mars 2010

En ny chans

Minns ni att jag halvdissade Maybellines mineralfoundation i somras? Kanske var det bara årstiden, kanske hade jag inte riktigt lärt mig hur man hanterar borsten. I flera månader låg den lilla dosan i en låda, tills för ett par veckor sedan då jag bestämde mig för att ge den en ny chans. Ett smart drag visade det sig, för efter lite övning fungerar Pure Foundation Mineral riktigt bra och gör min hy jämn och naturlig. Tur att man kan ändra sig!

söndag 28 mars 2010

Dermalogica

För snart två månader sedan var jag på en ansiktsbehandling med Dermalogica-produkter, och förutom att det var hur skönt som helst att bli ompysslad så fick jag många råd och tips om min hy. Reaktiv och känslig, men ren och klar, var orden som min hudterapeut valde att beskriva min hud med, och förutom lite mörbultning aka. portömning fick jag en rejäl rengöring och en havremask (tydligen “Salon Exclusive”, som inte går att köpa som vanlig konsument).

Sedan dess har jag jobbat på att stärka upp både min hy och mitt Dermalogica-förråd, steg för steg. Tvätten Ultracalming Cleanser och krämen Skin Smoothing Creme är nya kompisar, medan skrubben Daily Microfoliant, ansiktsvattnet Soothing Protection Spray och för-tvätten Precleanse är gamla favoriter. Det mest ovana är serumet Gentle Soothing Booster, som jag har på efter ansiktsvattnet men innan ansiktskrämen.

Efter mer än en månad med min nya rutin trivs jag väldigt bra, och har knappt fått ta till Finndödaren en enda gång. Som vanligt rekommenderar jag alla att shoppa Dermalogica via Jersey Beauty (som har fri frakt och bra postgång), där jag själv handlar.

The naked truth.

lördag 27 mars 2010

Vårnyheter från Korres

En av fördelarna med att bo utomlands är att jag oftast inte får samma pressutskick som flickorna i Sverige – ombyte förnöjer, eller hur? Häromdagen fick jag ett paket från grekiska Korres, fullt av vårnyheter. Bland annat fyra fina ögonskuggor från serien Sunflower & Evening primrose i nyanserna Light Green (#43), Golden (#25), Light Pink (#62) och Lime (#41). Visst är färgerna väldigt lika de smutsiga pasteller som är Marias favoriter i vår och sommar? Med i paketet fanns också en Wild rose foundation och ett par mascaror. Jag återkommer senare i vår med utlåtanden!

fredag 26 mars 2010

OPI Mad As A Hatter

Det var svårt att hålla sig ifrån att prova nya glitterextravagansen Mad As A Hatter, och till slut målade jag ett lager ovanpå Depend #187. Ett lager täckte riktigt mycket, och det var fint över just det här ljunglila. Det glittrar och gnistrar något helt otroligt, så det är svårt att låta bli att titta på lackningen. Nästa steg är en full on manikyr, med alla naglar och två lager, men det tror jag att jag väntar med till ett mer passande tillfälle än en vanlig vardag..

torsdag 25 mars 2010

Dramatisk volym, tack!

Jag har varit trogen min mascara YSL Faux Cils ett bra tag nu, och jag älskar den fortfarande. Tyvärr är den väldigt dyr (280 kronor), så nu funderar jag på att prova en lite billigare variant – dessutom är det ju alltid kul att prova något nytt! Efter lite rekognosering på nätet har jag valt ut fyra alternativ till nästa inköp, som börjar bli något akut:

- Plush Lash från MAC har en tjock, toaborstformad borste som liknar Faux Cils. I sommar släpps även Opulash, som ska ge volym och böj. Den ser nästan perfekt ut! Mascaror från MAC ligger runt 150 kronor.
- Nyheten Big & Curvy kommer från The Body Shop och släpps senare i veckan, och den lovar också volym och en böj för bara 145 kronor.
- BADGal från Benefit är en gammal klassiker som många gillar, och som jag funderat på tidigare. Köp på nätet eller via Ka i Madrid blir runt 200 kronor, dvs inte så stor skillnad från min kära YSL.

Alla tre märken är helt otestade av mig när det kommer till mascara, så jag tar gärna emot tips och åsikter!

onsdag 24 mars 2010

Hänt i veckan

Eller ja, hänt i förra veckan om man ska vara petnoga. Hur som helst, två nyheter. En BUS från Clarins är resultatet av ett lyckat byte på vår bytessida och primern från L’Oréal fixade Mi åt mig i samma veva som hon köpte sin. Är det nån som testat BUS-en som har några tips eller trix att dela av sig med innan jag går loss på den?

Hydra Intense

Igår fick både jag och El varsitt paket att hämta ut, som visade sig vara dagkrämen Hydra Intense från Cliniderm (tillsammans med glasföremål, som för mig tyvärr hade gått samma öde till mötes som Helenas). Vi har tidigare testat deras serie för normal/torr hy (som El gillade mer än vad jag gjorde) men jag tror att den här för normal/blandad hy kan passa mig bättre. Enligt texten ska den innehålla gottiga saker som bland annat mineraler och AHA-syror, och doften är god av gurka.

Det här är en kräm som jag kommer testa i vår och sommar framöver, och som jag kan tänka mig är skön att ha med på sommarsemestern. Ett stort plus får den redan nu, för ypperligt bra förpackning.

tisdag 23 mars 2010

Färgfavoriter

Har ni några färger som ni snöat in lite extra på inför vår och sommar? Jag är extra förtjust i smutsiga pasteller, främst korallrosa (en av mina all time-favoriter när det kommer till Dagens öga är just korallfärgad)!

Blålila à la lavendel och grönturkost är två andra favoriter, både i ljusa och mörka nyanser. De ljusa ser jag framför mig som highlighters, medan mellannyansen passar bra på hela ögonlocket tillsammans med den mörka i globlinjen. Dessutom tycker jag att färgerna är snygga på kläder och accessoarer.

Teint Sublime – the complexion cheater

Nån vecka efter att ett paket från Jelly Pong Pong landade hos Ka i Spanien, fick Mi och jag ett paket från samma avsändare till oss i Sverige. Där fanns bland annat Teint Sublime i nyansen Bronze, som alltså ska ge ansiktet en solkysst look. Jag förväntade mig en kräm, eller gel, men det visade sig vara en mousse på tub. Den är väldigt dryg, och det räcker alltså med en liten, liten klick för att ge effekt. Moussen är enkel att arbeta in i huden, den sprider sig lätt och på så sätt undviks den där berömda randen som ibland uppstår när man försöker bättra på solbrännan för egen maskin.

En liten klick av varje...

... som blandas till en perfekt nyans.

Den här produkten verkar lovande, men än så länge är den lite för pigmenterad för min vinterbleka hy. Under tiden jag inväntar solen blandar jag därför lite Teint Sublime med You Rebel från Benefit, vilket har visat sig vara en dunderkur för att få bara pyttelite färg och jämna ut huden. Det ser fortfarande ganska mörkt ut på handen när jag blandat dem, men det sjunker snabbt in och ser mycket diskretare ut när det applicerats. Jag gillar verkligen den här lilla tuben, och är nyfiken på Purple, som jag tror passar mig bättre just nu. Är det nån som testat?

måndag 22 mars 2010

Mörk måndag

Ett halvdåligt kort från min iPhone får illustrera helheten av min enkla, och mörka, måndagssminkning. Svart kajal runt hela ögat som suddades ut, och sedan toppades med lite mörkbrun ögonskugga. Samma kajal längs vattenlinjen, och ja – lite mascara såklart.

- Primer Eyeshadow Potion Primer, Urban Decay
- Eyeliner franskant Kohlpencil (Feline), MAC
- Ögonskugga Eye Colour Powder Shimmer (Brocade), BECCA
- Mascara Volume Effet Faux Cils (High density black), YSL
- Ögonbrynsskugga Brow Zings (01 light), Benefit

1000 inlägg!

Tusen inlägg! Vem trodde det när vi stapplande började skriva om våra favoriter i februari 2008, allt från nässpray till torrschampo. Vi gillar’t lika mycket nu som då, och av nostalgiska skäl har vi kollat igenom och listat några gamla inlägg:

- Det tionde inlägget handlade om body butter från Crabtree & Evelyn, en Mi-favorit som hållit i sig ända tills nu (det finns alltid en burk i hennes badrumsskåp).
- Det femtionde inlägget var ett “Dagens smink”, en lista som vi körde med ganska mycket då. Kanske något som skulle vara kul att återuppta, vad tycker ni läsare?
- Inlägg nummer hundra var ett typiskt suktande inlägg om ett fint rouge från Laura Mercier. Rouge är lika poppis nu som då, om inte mer nu!

Man kan säga att det både hänt en del här på El Mika under de tusen inläggens gång, men även att vi hållit samma personliga stil med genomtänkta köp och extra kärlek åt ekologiska produkter. Hoppas att ni hänger med oss ännu fler inlägg framöver!

söndag 21 mars 2010

The Animals

Jag gillar djur. Stora och små. Gamla och nya. Ugglorna är jättenya, jag hittade dem i en fin butik på Söder. Rådjuret är gammalt och en present från min mormor.

lördag 20 mars 2010

En månads nätfångst

Det varierar väldigt mycket månad till månad hur mycket skönhet jag shoppar, och speciellt hur mycket nätshopping det blir. Jag ser nätshopping som ett halvtråkigt men smart alternativ till att köpa i affär, och gör det nästan endast när det handlar om produkter där jag antingen kan tjäna spara lite pengar, eller när det inte går att få tag på i Sverige.

Den här månaden har jag fått hem:
- Ansiktsskrubb och kräm från Dermalogica, som jag sparade ungefär 400 kronor på att köpa från Jersey Beauty.
- Primer från L’Oréal, ca 100 kronor billigare på brittiska eBay än i svenska butiker.
- Helgalet glitternagellack från OPI. Den som känner mig vet att glitter inte är min grej at all, men ska man ha ett glittrigt ska man banne mig ha det här. Mad As A Hatter ser jag framför mig på storslagna fester, och kommer verkligen bli ett “party only” nagellack.

fredag 19 mars 2010

En knallrosa kombo

Tre produkter som för sig är fina, men som ihop blir en livsfarlig kombination är Not so shy! lipstain från MAC, läppstiftet Speak Louder och läppglanset Wild Rose från Korres. Dessutom sitter det som berget, eftersom ett lipstain biter sig fast på läpparna. Extra färg ger läppstiftet, och den sista touchen står glosset för. Riktigt rosa, riktigt snyggt – men utan att jag känner mig som en clown.

torsdag 18 mars 2010

Mer om El, Mi & Ka

När vi frågade för ett tag sedan vad ni saknade på bloggen var det många som tyckte att det skulle vara bra med något som lättare skiljer oss tre tjejer på El Mika åt. Från och med nu finns det en liten handskriven signatur efter varje inlägg som klart och tydligt visar vem som har skrivit vad. (Ni som följer vår blogg via RSS kommer dessvärre inte se signaturen.) Och när vi ändå håller på, tänkte vi passa på att presentera oss själva lite mer.

Namn: El
Ålder: 28
Bor: Stockholm, men är ofta på språng
Gör om dagarna: är arkitekt, jobbar just nu med inredning
Gör om kvällarna: läser, tränar, målar och umgås med vänner
Tycker om: intressanta diskussioner, resor och konst
Favoritmärken: Decléor, Dermalogica
Drömmer om: att bestiga Kilimanjaro (innan snön på toppen smälter)
Dold talang: ganska vass på antikviteter
Kuriosa: tillbringade gymnasietidens håltimmar på närmsta konstmuseum



Namn: Mi (Maria)
Ålder: 26
Bor: en spårvagnstur från Göteborgs innerstad
Gör om dagarna: arbetar med design inom it-världen
Gör om kvällarna: hänger i soffan med en bok, eller lagar mat och dricker vin med vänner
Tycker om: musik, konst och inredning
Favoritmärken: bland annat MAC när det gäller smink, hudvård från Dermalogica
Drömmer om: resor till världens alla hörn
Dold talang: kan laga gudomliga dim-sums
Kuriosa: vänsterhänt



Namn: Ka (Karin)
Ålder: 27
Bor: Madrid
Gör om dagarna: arbetar inom översättningsbranschen, samt som guideskribent och -fotograf
Gör om kvällarna: pluggar spanska eller tar en cerveza med vänner
Tycker om: musik, film, att läsa i soliga parker och nya upplevelser
Favoritmärken: Kiehl’s, Benefit och Sephora
Drömmer om: ett hus på landet
Dold talang: kan jonglera och vågsurfa (dock ej samtidigt)
Kuriosa: är civilingenjör som också har studerat bland annat grafisk design, litteratur, konst och foto

onsdag 17 mars 2010

St Patrick’s Day

I dag firar jag St Patrick’s Day med något grönt: sötaste lipglosset från Love & Toast i smaken Gin & Lime – en present från en kompis som varit i San Francisco. Det är precis lika gott som det låter, men det bästa är nog tanken bakom. Ingredienserna är 98% naturliga och en del av vinsten går till Girls Inc. som inspirerar tjejer att vara “smart, strong and bold”.

PS: Dagens gröna tips från Mi är ögonskuggan Vert från Urban Decay och El firar med ekologiska badbomben Avo Bath från Lush.

tisdag 16 mars 2010

Sachets

För ett par helger sedan möblerade jag om i sovrummet och passade på att rensa ut bland kläderna i byrån. Nu finns det gott om plats för eventuella vårinköp, och på tal om gott så luktar det himmelskt i min garderob och i byrålådorna. Där ligger nämligen ett par satchels från Laura Ashley och en superduperyummy-luktande tvål som jag ännu inte öppnat. Den här typen av påsar (eller en hemmgjord med t ex lavendel, som jag egentligen föredrar) är även utmärkta att ha i resväskan om man ska flyga långt/vara borta länge – då slipper kläderna få den där lite mindre hippa instängda lukten.

måndag 15 mars 2010

Billig mot dyr: rengöringsolja

En oljerengöring att använda före sin vanliga ansiktstvätt har flera fördelar; det hjälper till att lösa upp smink, det förbereder ansiktet på tvätt, och det kan vara en skön liten kvällsritual. Själv har jag använt Dermalogica Precleanse till detta i drygt ett år, och har inga planer på att sluta.

Precleanse
doftar underbart gott av bland annat aprikosolja, och är lagom tjock för att lätt kunna fördela i ansiktet och massera runt utan att behöva använda för mycket. Nackdelen med Precleanse är onekligen priset, som ligger på ca 450 kronor om man köper den över disk (på nätet kan man däremot få tag på den för ca 230 kronor, lite skillnad). En nyhet från Cliniderm, som jag har fått testa en tid nu, är Velvetly Smooth Cleansing Oil i grund och botten en snarlik produkt. Den största skillnaden (förutom priset, som är blotta 89 kronor) är att Velvetly är oparfymerad och snäppet tunnare i konsistensen. Annars fungerar det två oljorna på samma sätt, och ger liknande resultat.

För egen del är det just doften hos Dermalogicas variant som gör att jag gillar den och som gör min kvällstvätt till en trevlig rutin. Så länge jag kan köpa den för ett så pass rabatterat pris som Jersey Beauty har, kommer jag fortsätta med den. Däremot är Cliniderms variant galet prisvärd, och ett bra backup-alternativ de gånger då jag står utan.

söndag 14 mars 2010

Return of the loofah

Vad kallar ni en sådan här “puff” man har i duschen? The Body Shop säger bath lily, Sephora säger mesh sponge, jag säger loofah. Namnet loofah kommer från den växt vars torkade frukter används som tvättsvampar, men uppenbarligen är min version gjord av plast. Jag har liksom alltid tänkt att det känns rätt onödigt med en badsvamp, men faktum är att det är en riktigt smart grej. För det första verkar den lätt exfolierande, och för det andra sparar man på duschkräm eftersom man behöver så lite för att få till ett lödder som räcker till hela kroppen. Dessutom går det lätt att köra den i tvättmaskinen om den börjar kännas sunkig. Priset ligger på 29 kr om du kör på min variant, annars finns säkert ännu billigare på typ ICA.

lördag 13 mars 2010

Tinted Moisturizer

Nytt från Sephora är en färgad dagkräm, en produkt som många sminkmärken har i sitt sortiment och som har många fans (exempelvis Laura Merciers klassiker). Sephora Perfecting Tinted Moisturizer finns i fem olika nyanser, och ska ge ett lätt utjämnande resultat. Solskyddsfaktor 20 och oljeabsorberande är andra funktioner för krämen, och jag skulle gärna prova den för att se om det är något för mig att ha på sommardelen av året.

fredag 12 mars 2010

Ecolocci

L’Occitane är ett favoritmärke för oss alla tre, och i onsdags kom det ett nyhetsbrev om att man kan hitta deras eko-certifierade serie på NK. Vi välkomnar alltid ekologiska satsningar, och speciellt från gamla darlings. Eco Olive heter serien som innehåller ingredienser utvunna från både frukter och löv från olivträdet.

Själv kan jag tänka mig en body lotion från serien, eller varför inte en deo? Vi är ju som bekant lite besatta i just deos..

Schwarzkopf – a hairy story

Från ett hotell till ett annat, igår var det visning på Story Hotel i Stockholm, det var Schwarzkopf som presenterade sin nya hårvårdsserie och samtidigt bjöd på en finfin show där de visade de senaste hårtrenderna. Det var Hollywoodfrisören Daniel Scott som stylat hårmodellerna och frisyrerna i sig är värda ett eget inlägg (kommer längre fram tillsammans med några av Daniels hair health-tips) och det var Filippa Berg som var hjärnan bakom deras outfits. Lokalerna är fantastiskt fina, men ganska små så det blev lite trångt när catwalken drog igång, men det var kul att kunna följa allt på så nära håll.

Trevligast av allt var dock att träffa personerna bakom några av de bloggar och tidningar jag läser. Som Ka så bra uttryckte det när vi snackade om det igår kväll: man läser så mycket online och kommenterar hit och dit men man träffar aldrig varandra. Nu är det dags att ta tag i den här fredagen, bara några timmar på jobbet – sen helg!

torsdag 11 mars 2010

Aloe Protective Restoring Mask

Det är inte bara i Sverige som vintern har varit lång. Här i Madrid har det varit kallt och rått ett bra tag nu och till hudens försvar har jag använt Aloe Protective Restoring Mask från The Body Shop. Masken ska vara “intensivt skyddande och vårdande” för känslig hy, vilket jag tycker den har levt upp till. Jag har dock inte använt den som en mask, utan som en nattkräm. Problemet, om man nu ska kalla det ett problem, är att ansiktet blir helt galet flottigt, så pass mycket att det inte funkar att bara torka bort den. Så i stället för att tvätta bort masken och kanske förta effekten eftersom vatten är uttorkande, har jag använt ett tunnare lager som jag i stället tvättar bort på morgonen när jag ändå tvättar ansiktet.

Konsistensen är ungefär som en blandning av yoghurt och hårgelé och känns skön och svalkande på. Aloe Protective Restoring Mask har inte gjort underverk med hyn, men jag märker att rodnader har blivit något dämpade och hudtonen har förbättrats lite. Dessutom känns ansiktet mjukare än vanligt efter morgontvätten. Jag har inte märkt att den täpper till porerna, tvärtom, jag har faktiskt haft väldigt få hudproblem sedan jag började använda den för ungefär en månad sedan.

onsdag 10 mars 2010

Run to the Hilton

Som vanligt är det Crabtree & Evelyn som gäller på Hilton...

Jag har precis gjort världens upptäckt! Fram tills nu har jag trott att den ultimata lyxen är att sticka iväg över en helg, bort från jobbet, bort från vardagslunket. Men ack så fel jag haft, för denna veckan har jag istället tagit in på ett hotell alldeles precis brevid jobbet. Och här tänker jag stanna veckan ut. Långa frukostar utan stress, en minuts promenad till jobbet och fluffig morgonrock att kura ihop i. I like it.

... men jag tar ändå med mig en del egna grejer.

Jag slutade till och med lite tidigare idag, bara för att kunna slappa lite på rummet. Nu ska jag mumma mig lite och fixa inför kvällens middag på stan.

Finish och färg

Läppstift har snabbt seglat upp som en ny favorit hos många, istället för att vara åsidosatta för läppglans och andra lätta produkter. Det är inte svårt att förstå när man ser hur många varianter på finish det faktiskt finns! Vi rotade lite i skåpen hemma, och hittade fyra stift som ser ganska lika ut i hylsan, men som blir totalt olika på läpparna. Två av dom är de vi fick från Laura Merciers vårkollektion, och dom är av den mer täckande varianten. Tyvärr lite för mörka för vår smak, men våra mammor blev störtförtjusta. De andra två är från MAC och FACE Stockholm, och står för mer skira och glossiga resultat.

1: Laura Mercier Pink Cocoa
2: Laura Mercier Maple Brown
3: FACE Stockholm Naked
4: MAC Hug Me

tisdag 9 mars 2010

Landstema: Danmark

Vi tänkte inför ett nytt tema här på El Mika, nämligen landstema! Vi tycker att det är roligt att ha koll på länder som har spännande och annorlunda märken – speciellt sådana som inte är så lätta att hitta i Sverige. Kanske kan det hjälpa någon som ska ut och resa och som vill shoppa lite skönhet?

Först ut är grannlandet Danmark, som har mycket att bjuda på. Ekologiska Urtekram går att hitta på Ekostore i Göteborg, till exempel den där härliga sockerskrubben som vi länge suktat efter. Ole Henriksen är inte direkt ett budgetmärke, men deras hudvård är riktigt bra. Både Mi och Ka har använt Oles tvätt och kräm med positiva resultat. Färgstarka (minst sagt) Gosh har ingen av oss provat, men visst ser nagellacket läckert ut?

måndag 8 mars 2010

H&M:s ekologiska läppbalsam

Jag blev jätteglad i helgen när jag hittade läppbalsamet på H&M från deras nya ekologiska hudvårdsserie! I en bedårande söt förpackning gömmer sig 99,3% “naturliga ingredienser” – dessutom är den godkänd av ECOCERT, ett europeiskt certifieringsorgan för ekologisk och naturlig kosmetik. Huvudingredienserna är jojobaolja och bivax enligt H&M:s pressrelease, men först på innehållsförteckningen är faktiskt lanolin, alltså vax från fårull. De andra tre ingredienserna är tokoferol (E-vitamin), vaniljextrakt och solrosolja.

Konsistensen är tjock och trög, lite som Eight Hour Cream, fast utan att vara lika kladdig. Balsamet är färglöst och luktar inte mycket Fresh Vanilla – man kan bara ana lite vanilj, vilket räcker alldeles utmärkt för min del. Det är enkelt att applicera med den snedställda pipen, och så fort produkten kommer i kontakt med läpparna så smälter vaxerna. Väl på plats sitter det ovanligt länge; mina läppar är fortfarande mjuka och känns fortfarande insmorda någon timme efter applicering. Jag gillar faktiskt allt: från det faktum att den är tillverkad i Sverige och därmed minimerar transportering för svenska köpare till att det faktiskt känns som en riktigt bra produkt att ha på läpparna. Och just det, priset ligger på överkomliga 39,50 kr.

söndag 7 mars 2010

Karameller från Chanel

Sommarens kollektion från Chanel innehåller tre nya lack, och jag kan inte låta bli att blogga om dom för kolla bara – har ni sett något finare? Jag känner att risken att jag snöar in på Chanellack börjar bli överhängande stor, men som tur var har jag en spärr (dvs snålhet) mot att köpa alltför ovanliga färger. Om jag "investerar" i ett så pass dyrt lack vill jag att det ska kunna hålla länge, utan att kännas fel eller daterat.

Det enda som talar för det blågröna lacket är dess namn, Nouvelle Vague är nämligen även namnet på en av mina favoritgrupper (lyssna på Spotify)..

lördag 6 mars 2010

Cliniderm natt- och dagkräm

Nu har det gått flera månader sedan vi fick testa ett gäng produkter från Cliniderms nya satsning. Jag har testat Optimal Strength Night Cream och Active Protection Day Cream i perioder sedan december, och är nu redo för ett utlåtande.

Optimal Strength är tveklöst min favorit av dessa två. Lukten är god, men inte för stark, ganska klassisk hudkrämsdoft. Trots att den är återfuktande är den inte speciellt krämig i konsistensen och den sjunker snabbt in i huden utan att man bli vare sig kladdig eller blank. Just därför och för att den är så pass skön så har jag faktiskt använt den som dagkräm också rätt ofta. Pumpflaskan gör det lätt att dosera, dessutom är den långsmal och är lätt att knöka ner i nästan vilken neccesär som helst.

Active Protection imponerar tyvärr inte riktigt lika mycket. Det kanske beror på kylan och den torra luften, men den tillför inte tillräckligt med fukt till min torra vinterhy. Dessutom svider ansiktet efter applicering som om den vore lite för starkt parfymerad? Min hy brukar inte vara så känslig, så detta förvånade mig lite och är också anledningen till att jag inte använt den mer än ca två veckor (i recensionsyfte).

Produkterna kostar 239 respektive 229 kr och finns på Apoteket. Jag kommer ge dagkrämen en chans till längre fram i vår, nattkrämen däremot gillar jag och när den tar slut kan det hända att jag köper en ny.

fredag 5 mars 2010

Färgtema: trädgård

En av de mest hyllade kollektionerna från H&M det senaste är deras The Garden Collection, som är fylld med våriga kläder i organisk bomull. Jag fastnade för en scarf när jag surfade på deras hemsida, och att en kompis hade på sig den i lördags gjorde inte att suget mättades.

Färgerna är klara och "blommiga", och skulle matchas utmärkt med rouget Turkish Red och den färgglada skuggduon Rated R, båda från NARS. På läpparna hade det varit kul att ha färgen Egerie i nya formulan Chanel Rouge Coco. Om man dagdrömmer sig bort till sommar och gardenpartys kan man dessutom tänka sig att en vattenfast mascara kan vara bra, exempelvis Clinique Gentle Waterproof Mascara.

torsdag 4 mars 2010

Houston calling

Förra hösten jobbade jag under ett par veckor i Texas mesta stad Houston. Visst, över tolv månader har passerat sen dess men jag vågar påstå att mina tips står sig än. Vad säger ni, är ni redo för en liten shoppingguide till en stad med Dallas-känsla?

Här finns 7 st Sephora-butiker, jag besökte 4 av dessa och som alltid i Sephora-butikerna i USA är servicen klanderfri, just i Houston verkar dock Sephora vara fjortishänget nr 1, vilket drar ner stämningen lite (jobbigt med 155 hangarounds som står och kletar och petar i alla burkar).

Up-town Houston finns stadens största mall, Houston Galleria, här blandas butiker som Christian Dior, Gucci och Neiman Marcus med Banana Republic, Macy’s och American Eagle. Rice Village är ett annat populärt shoppingdistrikt med många butiker i mindre byggnader, området som känns som en blandning av kuliss och utomhusmall har tydligen varit ett poppis tillhåll sedan 30-talet. Jag gillar främst den småskaliga känslan och att man slipper gå omkring inne hela tiden. Här finns bl.a. Sephora och Urban Outfitters och många mysiga bokhandlar.

Precis som i övriga USA kan man i Houston göra riktiga fynd. Prisvärda skor finns på Aldo, every day casual på Banana Republic, utmärkta baslinnen hittar man på American Eagle. Om du behöver nya träningsskor kan du passa på att fynda Rebook, Nike och liknande för ett par hundralappar. Levis-jeans kostar inte ens hälften så mycket som i Sverige. I närmsta supermarket fyller man lätt och billigt sitt förråd av schampo, balsam, deos, läppmojs och andra trevligheter.

Här finns massvis med härliga vintagebutiker, och detta är desutom bästa stället att fynda vintageboots. Jag ångrar fortfarande att jag inte slog till på de overkligt snygga cowboybootsen jag provade i en liten butik på en bakgata. Efter en lång dag med sightseeing och shopping, och förhoppningsvis ett besök på stadens fantastiska museum of modern art så rekommenderar jag en BBQ och lite häng på stranden i Gavelstone.

Triss i överlack

Som den nörd jag är som nästan bara köper lack från Essie, har jag självklart hållt mig till märket även när det kommer till överlack. Eftersom jag oftast tycker att nagellack är finast med två lager vill jag ha ett överlack som gör att allt torkar fort, annars råkar jag slå till nageln eller dra mig i håret så att fula märken etsar sig fast. Sammanlagt har jag testat tre olika varianter från Essie, och här är mina utlåtanden:

- Essie Good To Go! Det här torkar alla lager fortast av alla, och var en väldigt stor favorit tills det segade ihop sig totalt – och jag var tvungen att slänga det trots att hälften var kvar. Är även lite segt, vilket gör att man får ha på ganska mycket lack på penseln för att inte dra upp lagret med färgat lack.

- Essie Super Duper Topcoat. Ett väldigt tunt lack, vilket jag gillar (eftersom det inte riskerar att dra med underliggande lager), men som tyvärr inte torkar lagren så fort som jag trodde det skulle. Luras gärna med att kännas torrt när det inte riktigt är det, vilket ibland resulterat i bland annat kuddmärken på nya manikyrer. Trökigt och lite schizofrent eftersom det ibland torkar, och ibland inte.

- Essie 3-way Glaze. Beskrivs egentligen inte ha egenskapen "snabbtorkande", men jag gillar det trots allt. Torkar inte lagren lika fort som Good To Go, och kan också bli lite segt efter halva flaskan. Perfekt att ha med på resan eftersom det är just 3-i-1.

onsdag 3 mars 2010

Vad som göms i snö..

.. är fina vårsaker! Jag hoppar på Kerstins idé om att plocka fram tidigare vårfavoriter, och om inte annat blev jag pigg och glad av att leta upp alla ljusa och skira produkter. Min komponering består av:

- BECCA Crème Blush, Amaryllis
- Benefit Sugarbomb
- MAC Mineralize Skinfinish, Lightscapade
- Trucco Lipstick, Tangerine Dream
- Essie minilack Cute As A Button, Mint Candy Apple, Luscious Lips
- Clarins Eyeshadow Quad, Les Pastels

tisdag 2 mars 2010

Reader’s request: toppform

Signaturen TiWi efterfrågade ett inlägg om hur vi sköter håret när man är en träningstjej, klart vi har något att säga om det! Håret slits när man tränar ofta, no question about it. Av frekvent duschande men också av gummisnoddar som kasar runt när man rör på sig. Här är våra bästa tips på hur man håller håret i form när man tränar mycket:

- Schamponera inte håret dagligen, även om det lockar. Välj att träna något svettigt varannan dag då du tvättar håret, och något mer “lugnt” (som yoga eller core) då du inte tvättar det.
- Blir du väldigt svettig kan du skölja ur håret utan att använda schampo, har du långt hår så kan du ta lite balsam i längderna. Svett är vattenlösligt, det betyder alltså att man inte behöver tvål/schampo för att bli ren.
- Känns håret lite sunkigt dagen efter träning om du undvikit tvätt? Fixa till med lite torrschampo, eller sätt upp håret i tofs eller knut. Visst, det är inte så kul att ha sunkigt hår, men vi har hellre en bad hair day då och då (som man kan dölja med en uppsättning eller fiffig stajling) än att slita ut håret med onödigt mycket tvättningar.
- Simmar du? Inga problem, en badmössa skyddar inte håret från väta men väl från klor och slitningar. Och om du inte vill ha badmössa så hjälper du håret att skydda sig mot kloret genom att först blöta det ordentligt i duschen, då är hårstråna “mättade” och suger inte åt sig lika mycket.
- Om du har långt hår, använd t ex Blax-gummisnoddar som inte sliter på det när du sätter upp det, eller fäst med hårnålar i stället, vilket är ännu skonsammare men inte håller frisyren på plats lika bra om det t ex är många hopp i passet.

Magi på burk?

Tack vare ett prov som jag fick i ett brev från Ka i Madrid, har jag haft chansen att testa en av L’Oréals nyheter från Studio Secrets-serien, nämligen primern Smoothing Resurfacing Primer (eller Magic Perfecting Base som den heter i USA). Tidigare har jag provat olika primers för att hålla blänk i pannan borta, men inte hittat någon som fungerar. Den här primern har dock ett annat huvudsyfte, och det är att jämna ut huden med avseende på främst porer. Och den fungerar kalas! Jag använder den på kinderna närmst näsan, och på näsan, och det är som att jag kört Photoshop-verktyget "Blur Tool" – porer och ojämnheter suddas helt enkelt ut!

Jag är redigt sugen på att köpa en egen burk, men tycker att prispåslaget är galet högt. I USA kostar den $12,95 men i Sverige 225 kronor. Rimligt? Nej. Så därför håller jag ögonen öppna på eBay, alternativt kompisar som ska ut och resa..

måndag 1 mars 2010

Bomull och bomull

I mitt badrum finns ett gäng små bomullshanddukar som jag använder till ansiktet och Änglamarks ekologiska bomullsrondeller. De senare återanvänder jag förresten om jag kan, t ex om jag använder en rondell för att applicera ansiktsvatten eller ta bort lite mascara som hamnat fel och i samma veva ska fixa naglar, så tar jag hellre remover på den nyss använda rondellen (förutsatt att den inte är helt soaked i nåt) än att ta en ny. Och yes, jag har kartor i mitt badrum, det har en extremt uppiggande effekt på mig att kunna drömma mig bort till nån tidigare resa medans jag t ex borstar tänderna och känner mig allmänt morgontrött.

Vårlängtan

Nu är det så att jag snart förgås av vår-sug. Snöig vinter i all ära, men enough is enough! Idag är det första mars, så nu är det väl fullt godkänt att börja tänka på våren for real? Yes, så därför tänkte jag köra en repris från Crossover Cosmetics; multifärgade naglar som det bara sprudlar vår och sommar om!

Alla lack är från Essies sommarkollektion 2008, och är pigga och glada färger med jellyfinish. Från tummen till lillfingret; Guilty Pleasures, Secret Stash, Risky Business, Movers & Shakers, Escapades. Jag gillar verkligen olikfärgade nagellack i en och samma manikyr, så länge dom passar ihop och inte är allt för skrikiga.