torsdag 11 mars 2010

Aloe Protective Restoring Mask

Det är inte bara i Sverige som vintern har varit lång. Här i Madrid har det varit kallt och rått ett bra tag nu och till hudens försvar har jag använt Aloe Protective Restoring Mask från The Body Shop. Masken ska vara “intensivt skyddande och vårdande” för känslig hy, vilket jag tycker den har levt upp till. Jag har dock inte använt den som en mask, utan som en nattkräm. Problemet, om man nu ska kalla det ett problem, är att ansiktet blir helt galet flottigt, så pass mycket att det inte funkar att bara torka bort den. Så i stället för att tvätta bort masken och kanske förta effekten eftersom vatten är uttorkande, har jag använt ett tunnare lager som jag i stället tvättar bort på morgonen när jag ändå tvättar ansiktet.

Konsistensen är ungefär som en blandning av yoghurt och hårgelé och känns skön och svalkande på. Aloe Protective Restoring Mask har inte gjort underverk med hyn, men jag märker att rodnader har blivit något dämpade och hudtonen har förbättrats lite. Dessutom känns ansiktet mjukare än vanligt efter morgontvätten. Jag har inte märkt att den täpper till porerna, tvärtom, jag har faktiskt haft väldigt få hudproblem sedan jag började använda den för ungefär en månad sedan.

2 kommentarer:

  1. Det låter ju riktigt bra! Jag har inte tänkt tBS så mycket när det gäller ansiktsvård, men det kanske är dags att tänka om...

    SvaraRadera
  2. Kerstin: den fungerar utmärkt! och TBS har faktiskt bra hudvård. jag har använt hela aloe vera-serien och tycker den är toppen för min känsliga hy.

    SvaraRadera