söndag 14 mars 2010

Return of the loofah

Vad kallar ni en sådan här “puff” man har i duschen? The Body Shop säger bath lily, Sephora säger mesh sponge, jag säger loofah. Namnet loofah kommer från den växt vars torkade frukter används som tvättsvampar, men uppenbarligen är min version gjord av plast. Jag har liksom alltid tänkt att det känns rätt onödigt med en badsvamp, men faktum är att det är en riktigt smart grej. För det första verkar den lätt exfolierande, och för det andra sparar man på duschkräm eftersom man behöver så lite för att få till ett lödder som räcker till hela kroppen. Dessutom går det lätt att köra den i tvättmaskinen om den börjar kännas sunkig. Priset ligger på 29 kr om du kör på min variant, annars finns säkert ännu billigare på typ ICA.

9 kommentarer:

 1. Jag kallar den för puff! :-D

  SvaraRadera
 2. Loophah-borste är väl sådan där svamp som man satt på en vante i typ frote? Ok, sämsta beskrivningen någonsin, men sådan hade jag i alla fall som yngre.:) Tror jag bara kallar min för duschpuff eller "tvättgrej".;)

  SvaraRadera
 3. Fluffgrejen är nog det jag säger oftast :'D

  SvaraRadera
 4. Jag kallar dem for puffar! Jag alskar dem, av samma anledningar som du skriver, men har inte hittat nagon i Shanghai. Har dock inte kollat Sephoras badutbud, det finns sakert sana dar ju! :D Nu maste jag kolla upp det!

  SvaraRadera
 5. Des: puff är bra! loofah är inte särskilt gångbart kanske, då kör jag på puff i stället!

  Basteth: om du klickar på länken i inlägget så ser man hur loofah-växten ser ut! nog en sån du hade då! :)

  El: fluffgrejen, i like it too! :D

  Maggie: det verkar som puff är poppis! måste ju finnas på sephora, go check!

  SvaraRadera
 6. Har försökt, men blir aldrig av att jag använder dom där "tvättpuffarna" eller vad man nu vill kalla dom. Blir bara liggande tyvärr.

  Kul grej är att TBS variant är gjord av PET-flaskor!

  SvaraRadera
 7. Fröken Frodig: coolt! nu gillar jag min loofah ännu mer! jag trodde min skulle bli liggande också, men jag har "vant" mig och använder den hela tiden!

  SvaraRadera
 8. loofah är det bästa namnet!!! ;D

  SvaraRadera
 9. Emma: hihi, det tycker jag med för det är så roligt att säga! =D

  SvaraRadera