lördag 6 mars 2010

Cliniderm natt- och dagkräm

Nu har det gått flera månader sedan vi fick testa ett gäng produkter från Cliniderms nya satsning. Jag har testat Optimal Strength Night Cream och Active Protection Day Cream i perioder sedan december, och är nu redo för ett utlåtande.

Optimal Strength är tveklöst min favorit av dessa två. Lukten är god, men inte för stark, ganska klassisk hudkrämsdoft. Trots att den är återfuktande är den inte speciellt krämig i konsistensen och den sjunker snabbt in i huden utan att man bli vare sig kladdig eller blank. Just därför och för att den är så pass skön så har jag faktiskt använt den som dagkräm också rätt ofta. Pumpflaskan gör det lätt att dosera, dessutom är den långsmal och är lätt att knöka ner i nästan vilken neccesär som helst.

Active Protection imponerar tyvärr inte riktigt lika mycket. Det kanske beror på kylan och den torra luften, men den tillför inte tillräckligt med fukt till min torra vinterhy. Dessutom svider ansiktet efter applicering som om den vore lite för starkt parfymerad? Min hy brukar inte vara så känslig, så detta förvånade mig lite och är också anledningen till att jag inte använt den mer än ca två veckor (i recensionsyfte).

Produkterna kostar 239 respektive 229 kr och finns på Apoteket. Jag kommer ge dagkrämen en chans till längre fram i vår, nattkrämen däremot gillar jag och när den tar slut kan det hända att jag köper en ny.

6 kommentarer:

 1. Åh vad kul att få läsa mer om dessa! Jag ska alldeles snart hugga in på småproverna jag fick!

  SvaraRadera
 2. Jag läste om dina tester och köpte en nattkräm eftersom jag var så vintertorr.Efter en natt så kände jag mig bättre och blandar den med lite foundation på dagarna.

  SvaraRadera
 3. Jag köpte ju den kombinerade peeling/fuktmasken i samma serie. Har bara testat två gånger än som peeling, men den känns bra såhär långt.

  SvaraRadera
 4. Kerstin: Tackar! Åh, ska bli intressant att höra ditt utlåtande om dem :)

  Anonym: Vad bra att du hittat en nattkräm du gillar!

  Ninni: Precis som med Kerstins tester så vore det kul att höra vad du tycker om den sen när du testat lite mer :)

  SvaraRadera
 5. Jag tror att jag ska ställa mitt kitt i Onsi, även om jag är där sällan kan det vara bra att ha! Nu har jag Natuvive Olive där och den gillar jag inte riktigt :(

  SvaraRadera
 6. Maria: Ja, ställ kittet i Onsi! Jag gillade inte heller Olive (däremot Almond) men min kusin tycker den är hur bra som helst...go figure.. :)

  SvaraRadera