tisdag 2 mars 2010

Reader’s request: toppform

Signaturen TiWi efterfrågade ett inlägg om hur vi sköter håret när man är en träningstjej, klart vi har något att säga om det! Håret slits när man tränar ofta, no question about it. Av frekvent duschande men också av gummisnoddar som kasar runt när man rör på sig. Här är våra bästa tips på hur man håller håret i form när man tränar mycket:

- Schamponera inte håret dagligen, även om det lockar. Välj att träna något svettigt varannan dag då du tvättar håret, och något mer “lugnt” (som yoga eller core) då du inte tvättar det.
- Blir du väldigt svettig kan du skölja ur håret utan att använda schampo, har du långt hår så kan du ta lite balsam i längderna. Svett är vattenlösligt, det betyder alltså att man inte behöver tvål/schampo för att bli ren.
- Känns håret lite sunkigt dagen efter träning om du undvikit tvätt? Fixa till med lite torrschampo, eller sätt upp håret i tofs eller knut. Visst, det är inte så kul att ha sunkigt hår, men vi har hellre en bad hair day då och då (som man kan dölja med en uppsättning eller fiffig stajling) än att slita ut håret med onödigt mycket tvättningar.
- Simmar du? Inga problem, en badmössa skyddar inte håret från väta men väl från klor och slitningar. Och om du inte vill ha badmössa så hjälper du håret att skydda sig mot kloret genom att först blöta det ordentligt i duschen, då är hårstråna “mättade” och suger inte åt sig lika mycket.
- Om du har långt hår, använd t ex Blax-gummisnoddar som inte sliter på det när du sätter upp det, eller fäst med hårnålar i stället, vilket är ännu skonsammare men inte håller frisyren på plats lika bra om det t ex är många hopp i passet.

2 kommentarer:

  1. Vilka bra tips! Kul när ni tipsar om såna här små praktiska saker också:) Jag är jättesugen på att testa Blax, verkar ju super om det fungerar och vad jag har för mig att jag läst av bloggare som testat, så gör de det också.

    SvaraRadera
  2. Agnes: Tack, kul att höra att de uppskattas :) Självklart är vi även sugna på att höra nya tips...så fritt fram att tipsa om egna trix :)
    Jag ska faktiskt praktisera några av dem om ett par timmar, då det är dags för träning. Ha en bra kväll!

    SvaraRadera