tisdag 23 november 2010

Seche Vite

Så, räck upp en hand alla som har ovanan att råka sabba nymålade naglar innan dom riiiktigt torkat? Tänkte väl det.. Antingen måste man gå på toa, eller så råkar man få kuddmärken efter slappande i soffan. Till skillnad från El och Ka är överlack ett måste för mig, dels för glans och hållbarhet men främst för att skiten ska torka så fort som möjligt. (Jag misstänker att det hänger ihop med att mitt nagellackande antagligen är lika frekvent som deras. Ihop.) Hittills har jag testat ett gäng olika överlack, men det var inte förrän jag åkte över till USA som jag kom mig för att köpa hyllade Seche Vite.

Första intrycket var att lacket var mycket tjockare än vad jag hade förväntat mig. Den snabbtorkande variant jag har haft från Essie har nästan känts som vatten (vilket gör att det glider ut lätt på nageln), medan Seche Vite till och med var tjockare än ett vanligt lack. Doften är ganska skarp, men eftersom det bara är under själva lackandet är det ingen deal breaker för mig.

Efter att ha använt det tre gånger (bland annat över Bronze Green och Never Enough Shoes) kan jag konstatera att: JA, det torkar alla lager lack svinsnabbt. NEJ, det tar inte upp någon färg. JA, det ger glans utav helsicke, och JA, det gör att manikyren håller längre. All in all; pretty darn fantastic.

Seche Vite går att köpa online, bland annat på Eleven.se, eller över disk på exempelvis Grand Parfymeri i Göteborg. Däremot skulle jag rekommendera eBay, eftersom de svenska priserna som alltid är way over the line.

11 kommentarer:

 1. Ja, Seche vite är verkligen bra... synd bara att det segar till sig så fort. Jag har knappt använt halva min flaska, och det är redan en enda seg sörja. :-(

  SvaraRadera
 2. Hrm, varför klickade jag just iväg en transdesignbeställning UTAN att ta med detta? Dumt...

  SvaraRadera
 3. Har också Seche Vite. Älskar detta snabbtorkande överlack! Men och det är ett stort MEN... När det är lite mindre än hälften kvar i flaskan är lacket väldigt segt :(

  SvaraRadera
 4. Jag har älskat Seche Vite länge, men nu upptäckt en mycket bättre konkurrent. Seche Vite - precis som många andra snabbtorklack - torkar ytan på lacket snabbt, men det tar tid att få det genomtorkat. Om man i stället använder OPI:s Drip Dry genomhärdas hela lacklagret (ner till sju lager enligt dem själva). Och det stämmer faktiskt!

  P.S. Det finns förtunning till Seche Vite att köpa, bl.a. på Eleven. Det är ett måste när det börjar bli segt att använda.

  SvaraRadera
 5. Håller med om att det segar till sig snabbt - synd eftersom det är ett jäkligt bra överlack.

  SvaraRadera
 6. Living in a bubble: jag har läst om seghetsproblemet :( hoppas det klarar sig hyfsat länge iaf!

  Kerstin: nästa gång.. :)

  Carina: attans!

  Språkvårdaren: jag tycker nog att SV torkar genom alla lager, men jag målar sällan fler än två heller.. är lite nyfiken på dry drops iaf!

  Des: *håller tummarna för att det håller sig relativt länge*

  SvaraRadera
 7. Jag är också ett hard core-fan av SV - bästa överlacket enligt mig. Innan jag började använda SV hade jag aldrig manikyrer utan lakansmärken. :-)

  SvaraRadera
 8. Vad var det jag sa ;)

  SvaraRadera
 9. Jag älskar Seche Vite. Innan jag skaffade det kunde jag inte ha nagellack just för att jag inte kunde sitta still länge nog. Men nu har jag nästan alltid lackade naglar. Orlys, Won't cip är också bra.
  Jag köpte mitt Seche Vite på Åhléns City i Stockholm.

  SvaraRadera
 10. Jag har också blivit frälst av Seche Vite. Jag testade deras basunderlack och det är superbra. Det får mina missfärgade naglar att bli ljusare. Hur det funkar vet jag inte. Men det är verkligen superbra. Dax att testa överlacket också nu då

  MVH TIkaha

  SvaraRadera
 11. Sitter just nu med SV på och väntar på resultatet.
  Hoppas jag inte blir besviken.

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera