tisdag 16 november 2010

Olja in dig, del II

Att olja in kroppen är inget problem, men att olja in fejset? Hell yeah! Sedan jag började använda min lilla olja Care Blends Essential Oils från MAC som El fick i somras, har det hänt grejer. Länge stod flaskan i badrumsskåpet och bara väntade på att bli använd, men för någon månad sedan när min hy var bortom räddning, testade jag den för första gången.

Jag har, sedan flytten hem från Spanien, haft väldiga problem med acne och rodnader och gud vet vad, och har testat både det ena och det andra. Till slut har jag insett att min hud behöver de fetaste krämerna, trots att den varken ser särskilt torr ut eller flagar. Därför ändrade jag hela min hudvårdsrutin (mer om den i ett kommande inlägg!), där jag som sagt började använda ansiktsolja.

Min variant av Care Blends Essential Oils innehåller oljor av apelsin och lavendel, och ska enligt MAC läka, svalka, lugna och ge energi åt huden. Efter ansiktstvätt på kvällen droppar jag tre droppar direkt på varje kind (där rödheten är som värst) och masserar försiktigt in. Sedan använder jag nattkräm, precis som vanligt. Mot att förut vakna med nya plitor, har nu huden avsevärt lugnat sig; den ser mindre röd ut, de gamla finnarna har börjat läka, och det ploppar inte lika ofta upp nya. Sedan luktar den fantastiskt gott också! Lösningen för mig var alltså olja, mina vänner!

PS: Ett annat hett oljetips är rengöringsolja, som vi tidigare skrivit om.

7 kommentarer:

 1. Jag skriver under på oljornas magifika egenskaper i hudvård! Själv blev jag tack var en vän introducerad till Garden of Wisdom och har med hjälp av deras oljor upplevt en helt ny hy. Jag blandar alltid oljorna med en droppe HA-serum för att de skall kunna tränga ner i huden bättre.

  SvaraRadera
 2. Köpte denna i vintras då den kom hos MAc luktar väldigt gott. Kanske ska ta och börja använda den mer permanent då den verkligen verkar fungera.

  SvaraRadera
 3. Jag har använt Håkanssons The Oil ett bra tag och tycker den är skön till allt. Fast ofta blandar jag den med ansiktskrämen.

  SvaraRadera
 4. Jackie_Daniels: oljor is the shit! men berätta gärna mer om HA-serum, vad är det?

  EmLa82: det tycker jag verkligen du ska testa! ge den en vecka och se om den funkar för dig.

  Språkvårdaren: oljor är bra till mycket helt enkelt. ska också testa att blanda!

  Skönhetsbloggen: yes! :)

  SvaraRadera
 5. Och dessutom är ju flaskan sooo cute! :D Perfa att du fick tag på'n, den verkar ju passa dig toppen :*

  SvaraRadera
 6. Maria: supercute! ja, kul att jag fick den av el, hade ju inte direkt varit nagot jag nagonsin hade tankt pa att kopa sjalv... :-)

  SvaraRadera