lördag 20 november 2010

Day & night

Alla som har yttorr och känslig hud, men samtidigt har problem med finnar räcker upp en hand! Det här inlägget är för er! Som jag nämnde för några dagar sedan, så har jag ändrat min hudvårdsrutin en del för att passa min hud under den svenska vintern (som jag är lite ovan vid efter två vintrar i Spanien). Från att ha haft rätt stora problem med hyn går det sakta men säkert framåt, så jag tänkte berätta vad jag använder som ett litet tips för er med liknande hudtyp. Lämna en kommentar om du vill veta mer om en viss produkt!

Morgon:
- På morgonen behöver man faktiskt inte tvätta ansiktet med vatten; jag kör med det fenomala rengöringsvattnet Micellar Cleansing Water with 3 Roses från Nuxe (som El fick med sig från Riga). Utan varken parfym eller alkohol och med en mysig rosdoft passar det perfekt för morgonen.
- Dagkrämen jag sedan använder är Prevent-varianten med spf 10 från Natuvive Age Control, som bl a innehåller druvkärnolja. Om jag kommer ihåg avslutar jag också med ögonkräm från samma serie.

Kväll:
- Beroende på hur mycket smink jag har, tvättar jag antingen ansiktet med rengöringsoljan Velvetly Smooth från Cliniderm eller den ekologiska skumtvätten från Mádara.
- Sedan har jag faktiskt börjat använda ansiktsvatten, tro det eller ej. Jag läste någonstans att ansiktsvatten återställer pH-balansen i hyn vilket verkade som en bra grej, så jag provade under en veckas tid att mecka med bomullsrondeller. Och vet ni, det är värt besväret! Jag använder det tillhörande ansiktsvattnet Deep Balance Toner från Mádara.
- Mitt favoritsteg är sedan min kära olja, som jag redan har berättat om.
- Avslutningsvis en återuppbyggande nattkräm, också från Mádara.

7 kommentarer:

 1. Jag tänkte först skriva: vad kul, en till som jag! Men vad tradigt det är med torr hud ändå. Jag har sedan i somras använt Dermalogica med "inriktning" torr och känslig hud och nu tror jag äntligen den nya rutinen satt sig för det känns allt bättre!

  Jag är mest nyfiken på Nuxe, tycker det verkar sånt härligt märke men har aldrig testat något själv. Men blir allt mer intresserad av ekohudvård!

  SvaraRadera
 2. Rengöringsprodukter från Mádara har jag varit nyfiken på ett tag... det blir nog ett inköp när mina produkter här hemma tar slut. Jag är också en torris med finnar. ;D

  SvaraRadera
 3. Eftersom ansiktsvattnet inte är till för att rengöra utan återställa ph-balansen och vårda så kan du skippa meckandet med bomullsrondellerna. Häll lite i händerna och klappa in i huden istället, eller häll över i en sprayflaska och spraya. Det blir mycket drygare så.
  Katarina, Hudterapeut.

  SvaraRadera
 4. Anna-Karin: haha, det ar verkligent tradigt! dermalogica verkar bra, men lite for dyrt for mig just nu. ekohudvard ar jag ocksa valdigt inne pa, ar ju nojd hittills!

  Living in a bubble: jag hoppas du blir nojd om du testar! dessutom ar ju designen pa flaskorna sa fina!

  Katarina: tack for tipset! jag har faktiskt hallt ansiktsvatten pa sprejflaska, funkar jattebra! skont att ha med sig pa t ex flyget ocksa.

  SvaraRadera
 5. Rengöringsvatten har jag aldrig sett förut, coolt! :D

  SvaraRadera
 6. EmLa82: tack, vad kul! :)

  Maria: inte jag heller, men det funkar bra! :)

  SvaraRadera