måndag 1 november 2010

Natuvive Papaya schampo & balsam

Ur Natuvives papaya-serie har jag tidigare testat bodylotion och duschkräm, som jag tyckte var helt okej produkter som gjorde vad de skulle. I höst har jag använt deras schampo och balsam för torrt och skadat hår, men tyvärr tycker jag inte att de lever upp till ens godkänt. Papaya-doften är det inget fel på, och inte heller på hur schampot löddrar eller hur väl balsamet reder ut håret – nej, det är hur håret känns efter tvätt som inte funkar för mig. Mitt hår blir fett nästan direkt, ser risigt ut och dessutom kliar hårbotten.

Jag misstänker helt enkelt att den ganska starka parfymeringen är för mycket för min känsliga hårbotten, och har nu bytt till schampo och balsam från Apoteket Hjärtat. Jag vet att många tycker det är tråkigt med oparfymerade produkter, men jag tror mer och mer att det är min grej. För den som gillar väldoft och inte är särskilt känslig, är nog Natuvive ett roligare alternativ.

6 kommentarer:

 1. Jag upplever precis samma sak, att håret känns fett direkt efter tvätt. Ej okej!

  SvaraRadera
 2. Nej, vad synd, och värst är det väl kanske med reaktionen som du fick i form av klåda. Mitt hår blir lätt fett ganska fort men jag tyckte att det här shampoot funkade rätt ok ur det perspektivet, men det är ju så individuellt.

  SvaraRadera
 3. Sofia: nope, det känns inte riktigt bra!

  makeupoholic: ja, visst är upplevelsen av schampo + balsam något helt individuellt! kli i skallen är dock inte okej, så bäst att byta.

  SvaraRadera
 4. Har du hunnit testa Apotek Hjärtas schampo än, i så fall hur är det? Är också på jakt efter milt schampo och balsam. På sommaren brukar min hårbotten vara rätt okej men nu när det blir kallare så kommer kliandet och jag känner måste hitta nåt bra schampo.

  SvaraRadera
 5. Karin: ja, jag börjat testa och jag gillar dom! kliandet har blivit bättre och håret ser finare ut faktiskt! det kommer nog en recension framöver! :)

  SvaraRadera
 6. Jag undrar om det är möjligt åt beställa från Sverige till Canada?

  SvaraRadera