måndag 10 oktober 2011

Hårtips, del I

Någon som är sugen på att läsa vad min nyaste frisör berättade för mig när jag klippte mig? Jag fick en hel drös med tips som jag nu tänkte portionera ut i ett par inlägg. Som med det mesta finns det antagligen lika många tips som det finns frisörer, men jag tycker ändå att det är kul att höra nya idéer. Hoppas ni är fler som tycker det!

ETT
Det viktigaste – viktigare än dyra, vårdande produkter – är att få håret och skalpen i balans. Om man har en välmående hårbotten som producerar lagom mängder talg (naturens egna hårelixir kan man väl kalla det), kommer talget att hjälpa längderna att hålla sig i fint skick. Produkter är oftast kortsiktiga lösningar till skillnad från de naturliga sätt som håret själv håller sig friskt. Yay för att köpa färre dyra produkter alltså!

TVÅ
Genom att borsta håret ofta, helst två gånger per dag, fördelas talget jämnt i håret. Dessutom får skalpen sig en go liten massage. Släng alla gamla metall- eller träpiggsborstar, och köp en borste med naturhår. Den hjälper till att reda ut tovor utan att slita på håret, eftersom de mjuka naturborsten ger med sig för tovor istället för att slita sönder dom.

TRE
För att hjälpa skalpen att producera en lagom mängd av talget gäller det att inte tvätta håret för ofta (helst max var tredje/fjärde dag), och även inte använda för mycket schampo. Det här skiljer sig helt från vad jag och de flesta oftast hör, att man ska schamponera håret två gånger, men genom att göra håret såpass extremt rent stör man produktionen av talg. Kanske är det här svårt att följa om man använder mycket produkter i håret, men för mig som bara har i lite hårolja fungerar det alldeles utmärkt.

7 kommentarer:

 1. Låter mycket vettigt! Jag ska genast plocka fram naturborsten. Av outgrundlig anledning blir den ofta liggandes oanvänd.

  SvaraRadera
 2. Kerstin: jag tycker också att det låter just vettigt :) Och rota fram hårborsten!

  Josephine: vad bra!

  SvaraRadera
 3. Bra grundläggande tips som egentligen är väldigt vettiga när man tänker efter. Nu vill jag har fler tips så keep them coming girl! /N

  SvaraRadera
 4. N @ Glitter Sisters: vad roligt att du gillar dom, jag ska lägga upp nästa tips-omgång snart - promise! :)

  SvaraRadera
 5. Bra tips! Vilken hårsalong var du på?

  SvaraRadera
 6. Emma: jag var på Di Corner i Vasastan, Haga Kyrkogatan.

  SvaraRadera