tisdag 25 oktober 2011

Hårtips, del II

Jahapp, ni var några stycken som tyckte att det var kul att höra lite tips för barret, så här kommer del två! Förra inlägget handlade mer om basic hårskötsel vid tvätt, medan dessa tips fokuserar mer på hur man vårdar håret vid värmestyling.

ETT
Tänk på hårstrået som en kotte, som när den är öppen är mottaglig för skit och slitage från föroreningar, extrem kyla eller värme. När man fönar håret torrt med rundborste hjälper man till att stänga "fjällen" och låser på så sätt in fukt bättre, och skyddar alltså håret förutom att det och hårbottnen torkar snabbare. Själv känner jag skillnad på det här genom att mitt hår känns poröst och yvigt om det får självtorka.

TVÅ
När det kommer till värmestyling är plattång det som skadar mest på grund av sin höga temperatur, så det är viktigt att använda en värmeskyddande produkt. Tänk på att värmeskyddet bara skyddar en värmestyling åt gången, så om du både fönar och plattar – applicera ditt skydd två gånger! Ett bra knep för att se om ditt värmeskydd är effektivt är att smeta ut en liten mängd i handflatan och sen blåsa med hårfönen på handen. Jag fick prova detta, och märkte helt klart skillnad på hur länge blåsen kunde riktas mot handflatan innan det började brännas. Rätt så smart, även om det så klart kan vara lite svårt att testa det på detta sätt när man står i butik och ska shoppa..

TRE
Det sista tipset jag fick var även det jag tyckte var det konstigaste. Och, bare with me om jag inte kommer ihåg exakt alla detaljer. Men hur som helst; stress och spänningar i skalpen innebär ofta att blodcirkulationen försämras, vilket i sin tur kan resultera i ökat håravfall. Genom att massera huvudet och "rucka lite på" bindväven kan man öka blodcirkulationen. Sätt fingrarna i huvudbotten, och flytta (gnugga?) skalpen fram och tillbaks utan att flytta fingrarna. Min hårbotten är tydligen väldigt spänd, så varje gång jag schamponerar försöker jag att massera på det sättet. Tydligen ska man kunna flytta hela hårbottnen utan att ögonbrynen rör på sig.. Det låter ju helt hysteriskt, men att ha bra blodcirkulation verkar ju rimligt. Vad tror ni?

4 kommentarer:

 1. Att massera hårbotten är jättebra för både cirkulationen och hårväxten. Skönt är det ju också! :)

  SvaraRadera
 2. Josephine: ja verkligen :D

  SvaraRadera
 3. Vilka bra tips! Att man kunde testa en värmeskyddande produkt på det sättet hade jag faktiskt ingen aning om.

  Jag kunde visst flytta runt min hårbotten ganska mycket, utan att brynen rör sig :-)

  SvaraRadera
 4. Makeupoholic: kul att du gillar dom! och ja, jag blev också lite förvånad när jag hörde det - men det låter ju rimligt? :)

  SvaraRadera