lördag 15 oktober 2011

TBS Extra Virgin Minerals

Nu när vindarna blivit kalla och dagarna kortare gör jag som många andra och byter från puderfoundation till flytande varianter. Trots att min vinterhy inte lider av fnas eller extrem torrhet tycker jag att det känns bättre med en foundation i krämigt format.

Den senaste jag testat är nyheten Extra Virgin Minerals, Liquid Foundation från The Body Shop – som kommer ut i affär nu i dagarna (för 275 pix). Tyvärr är nyansen 202 Natural Vanilla ett snäpp för mörk för mig, men jag har trots det testat den (hemma) för att känna lite på dess egenskaper. Det första som slår mig är att den är väl-digt flytande. Efter att jag pumpat ut en liten mängd i handen kan jag nästan låta den rinna av om jag vinklar tillräckligt. Väl på huden märks det däremot inte av, utan smälter in på ett naturligt sätt utan att kännas flyktig eller överdrivet kletig. Jag använder som vanligt en foundationborste, och det går lätt att få en jämnt slutresultat.

Hur är då slutresultatet? Jodå, jag tycker att det ser riktigt bra ut. Täckningen är av medelgrad, och finishen har en fin lyster och känns lite "glowy". Perfekt om du är ute efter en foundation för ett naturligt resultat, men ändå vill täcka över vissa partier så som lätt rodnad. Tyvärr kan jag inte säga något om hållbarheten eftersom jag var tvungen att gå ut (dvs tvätta av mig), men jag har ingen anledning att tro att den är något annat än okej.

5 kommentarer:

 1. Jag älskar tunnflytande foundations och den här produkten verkar ha alla de egenskaper jag letar efter. Jag har läst mest positivt recensioner om cremedosan men som du säger, flytande är bättre under den fnasiga årstiden. Får bli ett besök hos Body Shop snart!

  SvaraRadera
 2. Jag är riktigt nyfiken på denna! Hoppas att det finns nyans som passar!

  SvaraRadera
 3. Julia: vi fick krämdosan för test också, men den var tyvärr inte så bra i färgen för mig (heller). det är ju ett oslagbart format dock, I love krämpuder!

  Kerstin: jag håller tummarna!

  SvaraRadera
 4. Hur bra täcker den? Är den lätt på hyn? Har antligen fått fin så är ute efter en foundation som inte täcker allt för mycket, som fortfarande låter hyn se ut som hud och inte som en mask. Ser framemot en ordentlig recension, alltså hur den reagerar på huden och håller upp under dagens lopp o.s.v. .

  //Carolin
  http://minboudoir.blogspot.com/

  SvaraRadera
 5. Caroline: som jag skrev har den medeltäckning, och känns lätt utan att bli kladdig/kakig på.

  beroende på hur du applicerar den kan den nog passa dig, den blir lite skirare om du använder fingrarna istället för pensel/svamp.

  eftersom det inte är min färg kommer jag inte testa den längre perioder som sagt, så jag hoppas att du kan hitta mer att läsa om hållbarhet/hudreaktioner på någon annan blogg.

  SvaraRadera