måndag 7 november 2011

I smell awesome

I september 2009 lanserade Van Cleef & Arpel en serie parfymer under namnet Collection Extraordinaire. Ett år senare, under förra Riga-resan, fick vi små mini-prover med exklusiva droppar från samma kollektion. Gardénia Pétale, Orchidée Vanille, Lys Carmin, Muguet Blanc, Bois d’Iris och Cologne Noire. Jag föll som en fura för nästan alla i samlingen. De små rören med lukta-gott är perfekta att ha med i necessären under resor, eller i handväskan under en natt på stan.

För ett par veckor sedan njöt jag av en långhelg på Island och med mig hade jag Cologne Noire. Det har aldrig tidigare hänt att jag fått komplimanger för min parfym från helt random people. Nu hände det två gånger på samma kväll. Först en businessklädd kille i hotelhissen som lite blygt sa "I have to tell you, your perfume rocks" och en stund senare kom kyparen på kvällens restaurang fram och viskade "You smell awesome". Hey, ingen idé att säga emot, right?

Intressant att det är just en unisex-doft som får männen att reagera (med bl. a. ingefära, kardemumma, bergamott och mandarin). Jag struntar i om det berodde på att de tror att jag spelar för andra laget (och därmed riskfritt kan kosta på sig en komplimang), om de var intresserade av parfymen för eget bruk eller om jag helt enkelt råkat få mig alldeles för mycket av det goda och de diskret försökte påpeka detta. Jag gör istället en mental note, och tolkar det som att såväl jag som okända grabbar verkar falla för Cologne Noire.

By the way Tomten, du hittar denna och mina andra favoriter i samma kollektion på t.ex. NK.

10 kommentarer:

 1. I LOVE it! Så grymt, och HEY HEY HEY - klart att dom sa det av det fjärde skälet: They wanted you ;)

  Hehe.

  SvaraRadera
 2. Maria: hehehe. I wish. Either way så är det ju sköj - och fanken vad gött den luktar! :'D

  SvaraRadera
 3. Åhhh jag törs inte gå in på NK och spraya på mig mer av Gardenia Petale utan att köpa den :-(. VILL HAAAAA!!!!! Årets julklapp till mig själv??

  SvaraRadera
 4. eller så var det för none of the above, utan för att du helt enkelt luktar jäkligt gott! simple as that! :D så tänkte jag iaf när jag (två gånger) sniffade på dig i söndags! :'D

  SvaraRadera
 5. alltså, er blogg är så bra. tack. lite sådär saklig och inte så...tramsig. jag skulle dock behöva er hjälp. snart kommer vintern på allvar, och då blir man ju torr som ett sandpapper i ansiktet. har ni nån top-5 över bra ansiktscremer? alltså fukt fukt fukt. gärna med lite vanliga märken som kan köpas i hela lander...bor långt i norr. tack för er hjälp!

  SvaraRadera
 6. anonym: åh, tack för berömmet! självklart hjälper vi dig med vinterkrämer - håll utkik!

  SvaraRadera
 7. Jag fick feeling och tog fram mitt provrör Byredo Chembur idag, lite wild and crazy så där! Mycket mer incense och spicy än jag brukar köra, men I like it! Lite unisex, får se om jag får någon comment idag.. ;)

  SvaraRadera
 8. Therese: haha, I know the feeling. Ja, Gardenian är också riktigt go'!

  Karin: <3 hade en helt annan i helgen, men det var håret du sniffade mest på tror jag :)

  Maria: hey hey, feeling, klapp klapp. Hur gick det???? Do tell!

  SvaraRadera
 9. El: ingen comme :( men I'll be damned om jag inte gick omkring hela dagen och kände mig lite sexig! kör den idag med (karin: be aware :'D)

  SvaraRadera
 10. Maria: Sweeeeet! H5. By the way, grym heoumlängtan... miss the two of ! <3

  SvaraRadera