onsdag 30 november 2011

Ecobeauty

På grund av inställt flyg blev jag fast i Tyskland och missade därför dagens höjdpunkt: Oriflames presslunch, där de presenterade en ny hudvårdsserie (Ecobeauty) som kommer att lanseras i mars nästa år. Fasen att jag missade detta. Inte vilken gamla vanliga hudvård som helst, utan en helt ekologisk serie som dessutom är fairtrade-märkt (bl a). Fy fabian vad tråkigt det känns att bomma en sån här grej.

tisdag 29 november 2011

Urtekram tvål

Danska Urtekram är verkligen inte ledande inom design – varför ser många ekologiska produkter fortfarande så tråkiga ut? – men turligt nog är innehållet desto trevligare. Den här oparfymerade tvålen har en naturlig tvåldoft, ett krämigt lödder och innehåller inga konstigheter alls. Sedan känns det extra bra att ingredienserna är ekologiska och att företaget är fairtrade-certifierat. Det finns egentligen ingen ursäkt till att inte vara snäll mot hud, miljö och människor, speciellt inte när det gäller en produkt vi använder dagligen och när tvålar som den här finns på din lokala ICA.

måndag 28 november 2011

J.Crew ♥ FACE Stockholm

Har ni sett? Amerikanska klädkedjan J.Crew (en El Mika-favorit!) har fortsatt sitt samarbete med svenska FACE Stockholm. Jag köpte ett neonorange från deras första vårkollektion när jag var i NYC i somras, och det är verkligen ett underbart lack. Which reminds me – jag måste visa upp det närmre här.

De tre nya lacken heter (från vänster till höger) Unclear, Top Ten och Hello Merlot. Förutom nya färger är även flaskorna uppdaterade, och jag får väl säga att det är en väldigt stilig trio! Jag skulle gärna prova ljusa Unclear, då det känns som det lack som är mest unikt om man ser till min samling. Vilket skulle ni vilja ha på naglarna?

söndag 27 november 2011

Models Own Emerald Black

Mums, ett nytt favoritlack i kategorin "nästan-svart"! Emerald Black är från Models Own Beetlejuice-kollektion, och är ett finfint svart lack med grönt skimmer i. Till skillnad från vissa nästan-svarta så tycker jag att det här tydligt är grönt, även i dåligt ljus. Det grönturkosa skimret lyser som från inifrån, och förtjänar helt klart en plats i min nagellackslåda. Däremot märkte jag av visst tip wear snabbare än vanligt.

EDIT: Nu när jag tänker efter är den rätt så lik Pop Petrol från Lancôme, med skillnaden att Emerald Black är lite svartare i basen. Som Ka tipsar om är även höstlacket Green Beetle från IsaDora en väldigt lik färg.

fredag 25 november 2011

Årets kalkoner

Ingen har väl missat att det var Thanksgiving i går. Förutom härliga middagar med nära och kära firar El Mika också genom att utse några beauty-kalkoner. Följande produkter har inte riktigt fallit oss i smaken det senaste året, och nu är det dags för roast:

- ELW sollotion i spray- och krämform, är båda lika kladdiga och tröga att smörja in, precis de egenskaper Mi inte gillar hos solskydd.
- Garnier Clean & Fresh Eye Make-up Remover får omdömet "apdålig" av El – behöver vi säga mer?
- Den naturliga deon från Deonat, som Ka först tyckte var riktigt bra, men som visade sig ge upphov till kliande utslag i armhålan. I soporna med den direkt!

Kackla gärna vidare i kommentarerna om andra riktiga kalkonprodukter!

IsaDora-debut

För första gången har jag slagit till på ett par nagellack från IsaDora, och det ska bli minst sagt spännande. Skälet att jag sprang runt på stan var det ack ombloggade Black Galaxy från deras julkollektion, och jag knep det sista i stället. Precis när jag skulle vända på klacken och betala, såg jag Bronze Patina på swatch-plattan. Holy moly! Mörkt brungrön skimrande härlighet, come to mama. Stilen på lacket gör att jag drar associationer till 2008s höstkollektion Rodeo Diva från China Glaze..

Tyvärr lyckades jag inte pricka in IsaDora-kampanjen som H&M har kört, utan fick betala 69,50 för varje lack. Faktiskt dyrare än de svenska priserna på både OPI och China Glaze.

Nu har jag det angenäma problemet att samlingen med nya och otestade lack börjar bli lite för full för att det ska kännas okej. Antingen får jag köra på och byta lack oftare eller köra cirkusnaglar oftare.

tisdag 22 november 2011

Velvetly gone

För ett tag sedan efterlyste Mi Cliniderms tvättolja Velvetly Smooth Cleansing Oil varpå många kommenterade att den är svår att hitta eller finns på hyllan för utgående produkter. Vi mailade vår presskontakt och tyvärr kan vi meddela att oljan ska utgå ur sortimentet. Synd, för vi gillade verkligen den – och det verkar inte bara vara vi! Tror ni det är något som kan göras för att de ska återuppta produktionen?

PS: Ser ni att oljan Ka köpte (i Stockholm för några veckor sen) har tappat ett l, skumt!

måndag 21 november 2011

Pinkish

Hur det gick? Jo tackar som frågar, undertecknad har numer en lätt rosa ton i barret och har fått fler än fem kommentarer på jobbet. Det funkade, med andra ord. Jag har hunnit använda Davines Alchemic Red-schampo och balsam tre gånger nu, och känner mig redan redo för ett litet uttalande. Jag kan inte riktigt säga något om hur hållbarheten på färgen är, men.. You get the drift.

Förr-förra helgen hoppade jag alltså in i duschen, laddad med två rosaröda produkter. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig, men med tanke på liknande produkter jag testat innan var jag väl inte riktigt övertygad att jag skulle se någon större skillnad. (Konstpaus.) Oh man, was I wrong. När jag kom ut ur duschen såg jag direkt att mina ljusare slingor inte längre var, eh, ljusa. Utan snarare mahognyröda. Iiiih! Efter föning och plattning var rosa-heten ett faktum. Mina ljusaste partier var nu rosa! Okej, nu snackar vi inte Bjooti-rosa, men ändå.

Det är främst balsamet i serien som jag gillar, och som jag tror är vad som matar håret med pigment. Schampot är jag inte riktigt vän med, främst för att det känns så.. icke funktionellt? Det känns lite som att det bara försvinner när jag tar det i håret, och jag får ta några pumptag igen. Inte så drygt, med andra ord. Balsamet däremot. Vilken goding! Tjockt som en inpackning, och gör håret supermjukt och lättkammat. Jag har haft i det i cirka 5 minuter både blött direkt i duschen, och även handdukstorkat efter duschen (som det står på instruktionen). Jag tycker att det funkar ungefär likvärdigt oavsett; håret får en lätt nyans, som särskilt sätter sig i mina ljusare slingor.

Nu är ju jag rätt mörkt blond, men fick alltså en duktigt uppenbar ton ändå. Det är inte utan att jag undrar hur det skulle bli på ett ljust blont hår.. Någon som vågar testa? Jag har balsam för flera år, och skickar gärna en liten testburk.

söndag 20 november 2011

Rosazol

När jag skrev om Epiduo för ett tag sedan, så dök det upp ett par kommenterar om hudsjukdomen rosacea. Tänkte därför det kunde vara på plats att tipsa om en ny receptfri kräm, Rosazol, som ska behandla och hjälpa rosacea. Enligt pressmaterialet lider 10% av vuxna i Sverige av rosacea – de klassiska symptomen är hudrodnad och akne­liknande knottror. Rosazol ska finnas på de flesta apotek och kostar ca 250 kr. Självklart ska man ha diagnosen fastställd av en läkare innan man börjar med någon behandling.

lördag 19 november 2011

Snyggfrukost

Efter att ha genomlevt veckan from hell på jobbet, är det ren och skär lycka att vakna upp till ett Kicki-mess som meddelar att frukost serveras typ nu. Och jag är inbjuden. Yes!

Man ska inte skåda en given häst i munnen, men det är klart att jag var lite frågande till den där glasflaskan med schampo/läggningsvätska/bodylotion(?) som stod mitt bland nybakat bröd, juice, ägg, ost (världens godaste!) och annat mums. Men varken Kicki eller Sam har förlorat förståndet den här gången heller, flaskan är nämligen fylld med ett bärigt kosttillskott som ska göra oss grymt snygga. Bären (en salig blandning av bland annat blåbär, jordgubbar och också lite mer exotiska typer) växer i Chile där de efter skörd paketeras i lyxiga glasflaskor som exporteras till lite alla möjliga länder (än så länge inte till Sverige).

Exakt hur tillskottet är tänkt att fungera överlåter jag till CosmetoFood att själva förklara. Jag nöjer mig med att berätta att detta elixir påstår sig vara bra för bl a hår och naglar och att en flaska går loss på ca 600 spänn. Dyrt. Men till skillnad från t ex spirulina, vetegräs och aloe vera så smakar den här apgott. På riktigt. Den är väldigt koncentrerad, och rekommenderad dos är en halv matsked per dag. Förslagsvis intas denna ringlad över en skål med yoghurt. Så jäkla gott!

fredag 18 november 2011

Reader’s request: vinterkräm

Ni vet ju att vi gillar när ni kommenterar våra inlägg, och dyker det upp frågor så försöker vi besvara dem. Nyligen lämnade en anonym läsare en peppande kommentar (tack för de fina orden!) och passade på att fråga om vad vi har för favoriter när det gäller att råda bot på vintertorr hy. Worry not, El Mika har slagit sina kloka huvuden ihop och sammanställt en liten lista med några av våra bästa produkter. Nästan alla går att hitta över hela landet, och om någon mot förmodan skulle vara svår att få tag på så kan man hitta det mesta på Kicks webshop.

Ka tipsar om att man inte behöver tvätta ansiktet på morgonen när det är kallt ute då detta kan förvärra problem med torr hy. Att fuktboosta med en olja innan ansiktskrämen appliceras är att rekommendera, vi har testat flera olika varianter och just på vintern är en olja dessutom mycket bättre än ett serum. So, without further ado:

En gammal El Mika-favorit är Cliniderm Barrier Repair, som vi till och med lottat ut flera gånger. Känns som en riktig superprodukt för torr hud, även för t ex fnasiga armbågar eller händer. El gillar Dr.Hauschka och kan rekommendera den återfuktande rosencremen – luktar som ett helt dussin rosor. En annan väldoftande favorit är Natuvive Almond Strengthening Night Cream som både El och Ka verkligen gillade back in the days. Ka har testat flera ansiktsoljor, och fastnade mest för märket Estelle & Thild. Varianten Ecorganic Facial Oil Rose Otto är speciellt anpassad för torr (och mogen) hy och lär ge en riktig fuktboost. Ett sista alternativ är dag- och nattkräm från L300 som går att hitta på de flesta apotek.

Bloggare och readers unite, vi vet att många av er sitter på ännu fler bra tips, dela gärna med er!

torsdag 17 november 2011

Nytt på NK

Att NK är en av mina favoritaffärer här i Göteborg kanske inte är helt okänt, så därför håller jag alltid ett öga öppet när dom skickar ut nyhetsbrev om vad som händer i varuhuset. Det senaste jag noterat är att NK Kosmetik tagit in China Glaze och Burt’s Bees, och dessutom renoverat upp Chaneldisken. Kul, kul – kanske jag och Ka hinner in där redan idag efter jobbet?

onsdag 16 november 2011

Julklappsshopping

Hade ni tänkt att köpa skönhetsjulklapparna online i år? I så fall kan vi tipsa om StrawberryNET.com som erbjuder upp till 60% rabatt på "top brands" med start i dag. I morgon är det dags för parfymrea, som kanske kan vara intressant med tanke på höstens doft-hausse, och på måndag reduceras priset på ytterligare produkter och fina julkit. Frakten är gratis (och fastnar paketet i tullen betalas summan tillbaka), och alla klappar fås färdiginslagna. Praktiskt!

tisdag 15 november 2011

Live in Love

Hur, jag frågar er hur, ska jag kunna släppa tanken på Oscar de La Rentas senaste parfymsläpp Live in Love?

Precis som jag misstänkte så doftade sig Esprit D’Oscar rakt in i mitt parfymkräsna hjärta. Av pressmaterialet att döma är chansen stor att även Live in Love och jag verkligen har alla chanser att just precis live in love tillsammans. Jag menar: orkidé, bergamott, liljekonvalj, jasmin, apelsinblom på en bas av bla sandelträ, mysk och cederträ. What’s not to love? Och flarran sen då, my god vilken skönhet. Det räckte alltså med ett mail om denna nyhet för att jag skulle bli starstruck. Oh, vad jag vill ha ett doftprov för att se om mina förväntningar besannas!

måndag 14 november 2011

Scratch Nails

De senaste veckorna har mina naglar för första gången börjat skiva sig, och eftersom det här är ett nytt fenomen för mig blev jag något ställd. Har jag ändrat något i min handrutin som påverkat, eller är det hösten som spelar mig ett spratt? Hur som helst, i torsdags köpte jag nageloljan Nail Food från salongsmärket Scratch, som jag hört och läst mycket gott om.

Min senaste nagelolja var från The Body Shop, och den kommer onekligen i en mycket smidigare förpackning. Nail Food har dock en väldigt fin och gammaldags glasflaska med pipett, och när jag köpte den fick jag tipset att droppa en droppe på varje handrygg. För att liksom använda handryggen som "palett". Det ska alltså räcka med en droppe per hand, vilket om det stämmer signalerar att jag kommer ha den här lilla flaskan i ett bra tag framöver..

Eftersom jag hade ett presentkort som höll på att gå ut köpte jag även ett nytt underlack i form av deras Ridge Filler. Jag har fortfarande mer än hälften kvar av mitt ex från Essie, men det lär ju ta slut någon dag det med. Det här är, till skillnad från Essie Fill the Gap, lätt pärlemorskimrande med en ljusblå effekt. Spännande.

lördag 12 november 2011

Bloggträff i Göteborg


I kväll är det dags för bloggträff i Göteborg! Äntligen! Tyvärr kan inte El eller Mi komma, men en modig tredjedel, alltså undertecknad, kommer vara på plats i kväll. Bloggträffen arrangeras av Heartcore och Beauty Place – ska bli jättekul att träffa er och alla andra. Vi ses!

EDIT: Tack för en trevlig afton! Så kul att äntligen få ett ansikte bakom bloggarna!

fredag 11 november 2011

Precision Eyeliner

Såg precis i senaste numret av Damernas Värld att Precision Eyeliner från FACE fått 5,0 (högsta betyg!) i deras eyelinertest. Blev påmind om att jag velat testa den enda sedan jag läste Bjootis hyllning i somras. Kanske dags att slå till, trots att jag håller med om att priset är lite väl stupt..

torsdag 10 november 2011

Vårens Chanel

Vårkollektionen 2012 från Chanel innehåller de tre lacken April, May och June. Och trots att flaskbilderna kändes rätt blaha när de först kom ut så lyckas de tillhörande lack-bilderna på fina manikyrer locka desto mer.

Vad säger ni? Är dom för tråkiga för att kosta 250 kronor, eller resonerar ni som så att om ni ska köpa ett så dyrt lack så får det fasen vara bärbart? Två olika sidor av de tvåhundrafemtio mynten..

onsdag 9 november 2011

Tio tomma

Många beautybloggare kör med "tio tomma" när de har slut på tio beautygrejer – nu tänkte jag göra detsamma. Dessa tio blandade flaskor och tuber har alla tagit slut inom ett par veckor, och här är ett kort utlåtande om varje grej (fr vänster till höger, uppifrån och ner):

- Balsam från Davines i LOVE-serien för lockigt hår, Lovely Curl Enhancing Conditioner, luktar lovely av rosa grapefrukt och reder ut även mitt risiga barr
- Cleanance K från Avène köpte jag i somras i hopp om att fixa finnfejan; funkade till viss del men nu behövs tyngre grejer
- Handkräm från Natura som helt klart kommer spana efter nästa gång jag shoppar i Spanien
- Moringa duschkräm, en av få dofter jag gillar från The Body Shop, löddrar finfint i duschen
- Lip Repair från Cliniderm är en riktig dunderkur för läpparna – jag har använt den på kvällen och vaknat nästa morgon med läpparna fortfarande insmorda
- Bodylotion från Apotek Hjärtat är en ganska tråkig produkt, men är dryg och gör det den ska, kanske något för den som inte gillar parfym?
- Skumrengöraren från Mádara har funkat alldeles ypperligt, och jag saknar den redan!
- Schampo och balsam från ELW var inga höjdare, det finns bra mycket bättre budgethårvård, som t ex den från Apotek Hjärtat
- Remedy Shampoo från L’anza luktar som en stadig White Russian och fixar torr och kliande hårbotten på ett nafs

måndag 7 november 2011

I smell awesome

I september 2009 lanserade Van Cleef & Arpel en serie parfymer under namnet Collection Extraordinaire. Ett år senare, under förra Riga-resan, fick vi små mini-prover med exklusiva droppar från samma kollektion. Gardénia Pétale, Orchidée Vanille, Lys Carmin, Muguet Blanc, Bois d’Iris och Cologne Noire. Jag föll som en fura för nästan alla i samlingen. De små rören med lukta-gott är perfekta att ha med i necessären under resor, eller i handväskan under en natt på stan.

För ett par veckor sedan njöt jag av en långhelg på Island och med mig hade jag Cologne Noire. Det har aldrig tidigare hänt att jag fått komplimanger för min parfym från helt random people. Nu hände det två gånger på samma kväll. Först en businessklädd kille i hotelhissen som lite blygt sa "I have to tell you, your perfume rocks" och en stund senare kom kyparen på kvällens restaurang fram och viskade "You smell awesome". Hey, ingen idé att säga emot, right?

Intressant att det är just en unisex-doft som får männen att reagera (med bl. a. ingefära, kardemumma, bergamott och mandarin). Jag struntar i om det berodde på att de tror att jag spelar för andra laget (och därmed riskfritt kan kosta på sig en komplimang), om de var intresserade av parfymen för eget bruk eller om jag helt enkelt råkat få mig alldeles för mycket av det goda och de diskret försökte påpeka detta. Jag gör istället en mental note, och tolkar det som att såväl jag som okända grabbar verkar falla för Cologne Noire.

By the way Tomten, du hittar denna och mina andra favoriter i samma kollektion på t.ex. NK.

söndag 6 november 2011

Davines Alchemic Red

Vad tror ni att jag sysslar med så här på en söndag när ni ser den här bilden? Rödbetspuré kanske? Leker med slajm? Nope, jag experimenterar med färg! Efter att jag blev mörkblond alternativt lätt ljusbrun för en månad sedan har jag inte kunnat släppa tanken på att få in en lite rosa effekt. Såå.. in comes Davines Alchemic i färgen Red!

Både schampo och balsam i serien ska ge en extra pigmentkick, oavsett om håret är färgat sedan tidigare eller inte. Av det jag läst på nätet verkar det vara balsamet som är mest potent, men vi får väl se. Håll tummarna, för nu hoppar jag in i duschen..

lördag 5 november 2011

Comfort Zone Olja

Apropå oljor... Om man kan bli kär i en produkt så är jag kär i Sacred Nature Cleansing Oil från Comfort Zone. Den här duscholjan är gudomlig, ljuvlig och alldeles, alldeles underbar! Jag är ju en förespråkare för att använda olja i stället för duschkräm och nu har jag verkligen hittat en fullträff. Oljan innehåller milda tensider vilket gör att den löddrar bara ytterst lite, en egenskap jag tycker är klockren. Ytterligare ingredienser är fjärilsbuskextrakt och destillerat apelsinvatten – vad det än är så funkar det!

Konsistensen är härligt krämig, färgen mörk bärnsten, doften kryddig och varm. Den känns len och skön att massera in och lämnar huden silkigt mjuk och väldoftande, utan ett spår av någon kladdig hinna. Jag ogillar verkligen ordet "vardagslyx" men med den här oljan känns varje dusch som ett freakin’ spa-besök. Lovely!

torsdag 3 november 2011

Velvetly where?

Igår kutade jag Linnégatan upp på jakt efter en ny (tredje!) flaska Velvetly Smooth Cleansing Oil från Cliniderm, men utan lycka. På båda butikerna (både Apoteket och Apoteket Hjärtat) hade dom stora, fina hyllor med Cliniderm – allt utom rengöringsoljan! Vafalls? Är det inte en produkt som går hem hos konsumenterna lika mycket som den gör hos mig?

Idag gör jag ett nytt försök men med apoteken i centrala Göteborg och hoppas på bättre lycka. Om det är någon som vet ett apotek som säljer det tar jag gärna emot tips!

onsdag 2 november 2011

Chanel Graphite

Så, här är min senaste skönhet. Chanel Graphite. Hon glittrar som en slipad diamant! På bilden ser det klart silvrigt ut, men i verkligheten har det lätt för att plocka upp färger i omgivningen och skiftar således ibland i grönt, guld och what ever.. Lackningen gick som en dans, och två normala lager täckte fint. Dessutom torkade det supersnabbt tillsammans med Seche Vite.

tisdag 1 november 2011

Beetlejuice på väg

Ibland går det lite väl lätt att shoppa – minsta ordersumman för internationella kunder låg visst på £20 så då var vi ju faktiskt tvungna att beställa hela boxen. Vi snackar självklart om Beetlejuice-kollektionen från Models Own, där hela setet plus ett överlack går loss på just £20 (och frakt). Inte så fasligt dyrt för sex lack, speciellt inte när man delar!