torsdag 7 januari 2010

Korres Wild Rose

Den här fina lilla burken var ett spontanköp av rang när jag var i Madrid. Jag fördrev lite tid innan jag skulle ta metron till flygplatsen, och gjorde en ordentlig genomsökning av hälsokost- och ekodisken på El Corte Inglés. Korres hade ett litet ställ; vips hade jag köpt mörkröda Lip Butter Wild Rose - och jag har älskat det sedan dess! Korres Lip Butter är smörigt och glansigt, och den mörkröda färgen syns faktiskt rejält även på läpparna och inte bara i burken. Det känns mjukt och skönt på läpparna, och hjälper dessutom till att hålla dom fnasfria trots vinterkyla.

Jag gillar det så mycket att jag till och med har överseende med att det är i en liten burk, och försöker undvika att gräva i den med allt för otvättade händer.. Allt för att den ska överleva så länge som möjligt. Det känns också fint att Korres använder snälla och miljövänliga ingredienser som är bra både för mig och miljön. Det enda problemet jag ser är hur man ska kunna hålla sig till en bytta, när de andra färgerna också är så fina. Jag är lockad av bland annat Mango och Pomegranate som båda är fina sommarfärger i rosa och korall.

11 kommentarer:

 1. Åh, har kikat på de där små ljuvliga burkarna många gånger. Fast när jag hade riktigt långa naglar kändes det hopplöst att få upp någon produkt utan att sätta en smutsig nagel i läppsmörjet. Men nu så ...
  /T

  SvaraRadera
 2. Ja, vi behöver nog alla lite trutvalla nu när det är kallt ute. Det är lite extra roligt om vallan är fin också;)

  SvaraRadera
 3. På bröllopsresan i somras bodde vi på ett hotell som hade korres produkter, och sedan dess är jag såld. fantastiska, supersköna produkter! testa duschcremen med vanilj och kanel (eller är det typ trä?), återfuktande som ingen annan jag någonsin testat. dessutom luktar den bröllopsresa (well, i allafall för mig). en dröm, helt enkelt! /johanna

  SvaraRadera
 4. Fiiint! Tack för tipset!
  Kramen!

  SvaraRadera
 5. Härligt läppglans men jag gillar inte den lilla förpackningen, svårt att få upp....

  SvaraRadera
 6. Heartcore-Thérese: den är verkligen ljuvlig! Och ja, korta naglar förenklar ju det hela :)

  SminkJante: precis, två flugor i en smäll ;)

  Johanna: åh, det låter fantastiskt! Extra kul när man har ett sånt fint minne bundet till det :) Jag ska dofta på dom när jag kommer åt!

  Kabuki: ja det var väl bra timing? :P

  Emla: det är som sagt enda nackdelen, men jag kan leva med det :)

  SvaraRadera
 7. Lite off topic-fråga(men det brukar inte hindra mig). Ni har ju skrivit om och recenserat Spotless 2 in 1 för ett tag sedan. Nu börjar jag fundera på om den kan vara nåt för mig. Tänkte höra med er om den har blivit fortsatt använd och hur den fungerar så här efter ett tag? Jag har lite knepig hy; torr, fet och känslig på samma gång och är lite skeptisk till såna här anti finngrejer då jag alltid brukar få massa mer finnar och blir supertorr av dem. Verkar ju bra att man kan smörja med denna och sen sin vanliga kräm över. Har även funderat på om den salicylsyran är en sån syra som gör att det är extra viktigt med solskydd, någon som vet?

  SvaraRadera
 8. Agnes: Jag har fortsatt att använda min, men den behövs inte lika ofta längre. Vet inte om det beror på att den fungerar även förebyggande eller om jag helt enkelt har tur och att min hy är lite gladare just nu. Om det då och då dyker upp en finne så är jag kvickt där med "finndödaren" och det funkar nästan jämt :) Min hy är också lite knepig, och därför är jag noga med att bara applicera en liten mängd, och bara just på finnen inte runt omkring (då blir jag lätt torr), sen låter jag det sjunka in en liten stund innan jag tar min vanliga ansiktskräm över. Vad gäller solen så vet jag faktiskt inte säkert, men vi kan kolla upp det och återkomma. Men, jag brukar alltid vara försiktig med produkter när jag ska ut i solen oavsett om det gäller parfym, make up eller krämer. Kanske har Mi och Ka fler tips/synpunkter? :)

  SvaraRadera
 9. Efter lite googlande hittade jag på dermalogicas hemsida att salicylsyra kan försämra hudens förmåga att "klara" solen med 13-50%. Låter jobbigt med tanke på att jag ska utomlands snart och även om jag är noga med solskyddet så badar man ju lätt bort det. Förhoppningsvis tar solen bort de sista små finnarna, annars köper jag nog "finndödaren" när jag kommit hem. Tack för ditt svar El.

  SvaraRadera
 10. Hej Agnes! Jag använder också fortfarande Finndödaren, på liknande sätt som El gör. Helt enkelt: dyker det upp lite plitor/finnar/spots så stryker jag på ett tunt lager innan min nattkräm. Jag tycker fortfarande att den fungerar ypperligt för just det syftet! Att den skulle fungera som en dagkräm i sig är jag dock skeptisk till, det tycker jag den är alldeles för "torr" för.

  Jag tror inte att du behöver oroa dig för solen om du också kommer använda den som vi gör, dvs sparsamt och på fläckar. Speciellt inte om du har vanlig solkräm ovanpå :) Sveriges vintersol är nog inget problem alls.

  SvaraRadera
 11. Agnes: jag använder fortfarande min "finndödare" varje dag på samma sätt som el och mi: en liten klick på finnområden, låter det torka nån minut, sen vanlig kräm över hela ansiktet. jag tycker det fungerar bra, har haft mycket snällare hy sen jag började, men svårt att säga om det beror på krämen eller tillfälligheter. jag tycker du kan testa! jag har också knepig hud precis som du; torr, fet och känslig på samma gång.

  det stämmer att salicylsyra kan göra huden känslig för sol, men använder du krämen såpass lite och dessutom är noga med solkräm (spf 30+ i ansiktet tycker jag!) så tror jag inte heller att det är någon fara.

  SvaraRadera