söndag 24 januari 2010

Sanningen om resekits

Jag älskar små söta necessärer med miniförpackningar – perfekta när man reser. Eller? Kitet från Vichy köpte jag i höstas inför en Londontrip och schampot, balsamet och duschkrämen i reseformat från Yes to Carrots inhandlades inför sommaren resor. Produkterna från Vichy var helt okej, men hyn hann inte riktigt vänja sig. Schampot från Yes to Carrots löddrade knappt, balsamet var lika vattnigt som en hotellvariant och duschkrämen luktade faktiskt rätt äckligt.

Så varför köpte jag dem? Jo, för att jag alltid faller för... just det, små söta necessärer med miniförpackningar. Men nu ligger de undanstoppade och kommer troligtvis bli gamla och slängas relativt oanvända, snacka om onödiga köp. Så när jag åkte till Sverige över jul körde jag en annan approach i stället – jag fyllde (små och söta!) förvaringsgrejer från MUJI med min vanliga hudvård och schampo, balsam och duschkräm hällde jag i lite större flaskor. Nu när jag är hemma igen gör jag slut på det som är kvar för att undvika att något blir gammalt.

11 kommentarer:

 1. Känner igen det där...trist, för man VILL ju att grejerna ska vara bra (undantag för de märken man redan känner till/gillar, t.ex. Dermalogica - men även då känns det onödigt). Jag återanvänder de små flaskorna och burkarna från resekiten - men fyller, precis som du, på med egna grejer i. Nu var det rätt många år sedan jag köpte ett resekit - och jag saknar dem inte alls :)

  SvaraRadera
 2. Ha ha, håller med dig till fullo angående Yes to Carrots-kitet. Helt hopplösa hårprodukter - jag tror inte ens mitt hår blev rent öht.

  SvaraRadera
 3. El: jag tror säkert att grejerna från Vichy var jättebra – men som sagt hann inte hyn vänja sig, och den största anledning att göra som du (och jag numera) gör är ju för att undvika att grejer ligger och blir gamla. kommer nog inte heller sakna resekiten! =)

  Katarina: skandalöst dåliga, verkligen! fast jag gillar läppbalsamet jättemycket!

  SvaraRadera
 4. Typiskt att ni skriver att läppbalsamet från Yes to carrots var bra. Min nioårige son snodde nämligen det stiftet innan jag ens hann prova det.
  -Det är mitt nu! sa han och stoppade det i fickan.
  Jag som trodde att man skulle få ha sina skönhetspryttlar ifred när man hade söner, men icke! :-)

  SvaraRadera
 5. Ninni: haha, jag har ingen erfarenhet av söner, men min pojkvän snor mina Chapstick-läppbalsam så fort han får chansen! :D

  SvaraRadera
 6. Jag vet vad du menar! Alskar MUJIs forvaringsgrejer, de ar sa himla smarta och bra och nastan billiga :D Jag kor alltid pa dem nar jag flyger nagonstans for en kortare resa

  SvaraRadera
 7. Maggie: jaa, MUJI är bäst på förvaring faktiskt! kommer nog aldrig köpa resekit igen, om det inte är från märken jag redan vet funkar eller använder i fullstorlek. fast nä, MUJI vinner nog ändå!

  SvaraRadera
 8. Jag kör en kombo av fylla på småflaskor och bli pålurad resekit. Framöver satsar jag på att mer renlärigt bara hälla över i småflaskor, men jag kan inte garantera att jag inte trillar dit på ngn extra söt necessär =)

  SvaraRadera
 9. Kerstin: haha, jag kan inte heller garantera något! :D

  SvaraRadera
 10. Precis min upplevelse! Jag köpte samma reseförpackning och se vad som hände:
  http://www.daisybeauty.com/web/kicki/blogg/-/blogs/test:-yes-to-carrots

  SvaraRadera
 11. Kicki: välkommen hit! och ja, helt värdelösa verkligen. fast jag tror att kroppsgrejerna är bättre. har du testat nåt?

  SvaraRadera