måndag 4 januari 2010

Y-serum

Eftersom tomten inte nappade på det där med att jag behövde fylla på med schampo och balsam fick jag ta saken i egna händer. I mellandagarna gjorde vi en mini-roadtrip till Freeport, där man kan fynda såväl kläder som inredning och skönhetsvård. Jag körde på det senare alternativet och blev lite extra glad när just det kittet från Nexxus som jag haft ögonen kostade 279 kronor istället för det dubbla, som det gör på t.ex. NK.

8 kommentarer:

 1. Hej! Nu har jag spanat igenom er Shopping i Madrid-kategori och fått en del tips på vad jag kan kika efter när jag åker till Teneriffa i början av februari. Tänkte ändå passa på att fråga om tips på vad som är billigt att köpa i Spanien, vad som är unikt och om man bör undvika något när det gäller skönhetsshopping. Jag förstår att priser och utbud antagligen sklijer sig mellan turistöarna och fastlandet och speciellt Madrid, men det är ju alltid kul att ha lite tips med sig på resan. Tex. vad som kan vara värt att spana in i vanliga apotek och märken som kan vara svåra att få tag på i Sverige. Det vore verkligen toppen! /Agnes

  SvaraRadera
 2. Agnes: oj, vilken kul fråga! det är faktiskt en ganska svår fråga. i skönhetsväg så är inte spanien unikt, men ett givet tips är Sephora som är kul, billigt och bra. tyvärr finns det ingen butik på teneriffa, du får åka till grannön gran canaria för närmaste i så fall.

  stora varuhuset El Corte Inglés är alltid kul att kolla in, även om priserna inte är de billigaste. stora sminkmärken som MAC brukar ha diskar där, men mycket, som t ex nagellacksmärket Essie är bra mycket dyrare i spanien.

  det som är kul att "fynda" är spanska märken du hittar på vanliga apotek, t ex aloe vera-krämer som är dyrare i sverige. utöver skönhetsprylar är ju spanien känt för sina skinnprodukter, som t ex väskor och skor. jag hade också köpt med mig hem ett paket vaccumförpackad iberico-skinka och en flaska god rioja! :)

  god shoppinglycka och trevlig resa!

  SvaraRadera
 3. Tack för alla tips! Min syster läser också er blogg och hon ska med på resan, tror nog att vi kommer hitta en hel del smågrejer där. Är rätt så inställd på turistig shopping med inslag av lite roligare spanska märken och grejer. Just MAC är ju kul då ingen av oss bor i en MAC-stad och grejer man köper på resan brukar ju på något sätt bli lite roligare än vanligt även om det är samma grejer som finns i Sverige. Bra tips på mat och dryck också, det uppskattas. Inte alltid man tänker på att köpa med sig något gott hem men en flaska vin och lite tilltugg kan ju förlänga känslan av resan:)

  SvaraRadera
 4. *fortfarande amazed över ditt kap*

  SvaraRadera
 5. Agnes: rapportera gärna när ni är hemma igen hur det gick med shoppingen! alltid kul att läsa.

  SvaraRadera
 6. @Karin: Nu har jag varit en vecka på Teneriffa med 3 dagars superregnande och 4 dagar strålande sol. Lite shopping blev det, om än mycket mindre än jag hade hoppats på, då mitt resesällskap var nästan totalt shoppingointresserade. Dessutom lyckades vi pricka in en lokal helgdag när vi besökte huvudstaden så det mesta var tyvärr stängt, men jag fick i alla fall SE El corte inglés:P
  Dock lydde jag ditt råd och köpte med mig en stor, härlig flaska med ekologisk aloe vera-gel, producerad på ön, som fick bota mina solsvedda vader. Den gjorde ett riktigt bra jobb både med solsvedan och ett litet vintereksem jag inte blivit av med förut. Köpte även en handkräm med aloe vera, som dock visade sig vara från England och innehöll mer parfym än aloe om man ska tro innehållsförteckningen... Den luktade dock väldigt gott och är en trevlig kamrat på nattduksbordet.
  Det blev även ett par sandaler inköpta i panik på grund av hemska skavsår, några armband från turistshoparna och blommor.
  Jag fick även, av min pojkvän, ett riktigt häftigt halsband i hematit som plockar upp trenden med nitar/det lite rockiga, på ett schysst sätt som passar min stil. På det hela taget blev det en del del smågrejer som kommer att förgylla vardagen ett bra tag framöver!

  SvaraRadera
 7. Agnes: välkommen hem! tråkigt med regnet i teneriffa, det har varit ovanligt regnigt i madrid också. spanjorerna förstår inte vad som händer! haha.

  typiskt att ni lyckades åka till huvudstaden på helgdagen, men det verkar ju som du hann med en hel del shopping ändå! åh, vad kul att du hittade lokal och ekologisk aloe vera! perfekt ju. aloe vera är riktigt bra! även om din handkräm inte innehöll så mycket av det... :) låter också kul med sandaler och några smycken!

  även om huvudsaken med en semester är att ha det lugnt och avslappnat, är det alltid trevligt att ta med sig några småsaker hem för att förlänga semestern!

  SvaraRadera