söndag 10 januari 2010

Nivea nostalgi och nytt

Min pyttelilla Nivea-samling blir den första att visasbloggen i år. Trots att jag för tillfället inte har necessären proppad med grejer från Nivea, så har märket genom åren blivit lite av hudvårdens IKEA för mig. Bra skit för pengarna helt enkelt, varken mer eller mindre. Det började med klassikern Nivea Creme på läpparna under barndomens skidåkande i Alperna, trappades upp med Nivea Body Milk och Shower Oil under tonåren, för att under en period (när jag testade deras schampo och balsam, som inte alls funkar för mig) bojkottas helt. Nu har jag nästan alltid nån Nivea-produkt hemma, oftast hud- eller duschkräm, just nu har jag följande, från vänster till höger:

- Nivea Dry Comfort, stiftdeo som jag recenserat här.
- Nivea Visage Eye Make-up remover (waterproof). Ersatte Biotherms, ville egentligen ha nån av dem som ni läsare rekomenderade men hyllorna gapade tomt på Åhléns och jag hade brådis. Hur som helst, en mild remover i krämform som känns skonsam men inte speciellt effektiv på mascara, annars funkar den bra.
- MaXimpact mascara, en utmärkt every-day mascara.
- Anti-shadow eye creme, skön ögonkräm men osäkert om den verkligen råder bot på skuggorna.
- Stay on Eye Pencil i grått, lätt att applicera och sitter bra. Gillar att man skruvar ut spetsen och slipper vässa.

5 kommentarer:

 1. Dofterna på Niveakrämerna är verkligen nostalgi:)

  SvaraRadera
 2. Nostalgi indeed! Jag har också removern, håller med om att den inte biter på mascara. Speciellt inte vattenfast sådan, men jag använder den till att ta bort mascaraduttarna som alltid hamnar på huden. Annars måste jag gnugga så när det är vattenfast.

  SvaraRadera
 3. Linda: Jaa, vet inte om den är så fantastiskt god egentligen men så klassisk och barndomig att jag nästan blir knäsvag :)

  Heartcore: Ah, bra tips där med att ta bort mascaraduttarna!

  SvaraRadera
 4. Deras herrdeo är nog det enda J skulle ta med sig till en öde ö (förutom solkräm), det är hans största addiction! Kan inte ens börja räkna på hur många han gjort slut på.. :'D

  SvaraRadera
 5. Maria: Hehehe. Hmm, man kanske skulle terra den?

  SvaraRadera