lördag 23 januari 2010

Nordiskt ljus, nordisk klimat

I onsdags bjöd Cliniderm in till mingel på Nordic Light Hotel i samband med att de visade upp sin nya satsning; hudvård anpassade för det nordiska klimatet. Vi fick testa några av produkterna innan jul, men nu fick jag chansen att titta närmare på resten av sortimentet. Jag fastnade lite extra för Barrier Repair som beskrevs som en variant på Elizabeth Ardens Eight Hour Cream, det vill säga att den funkar på torra partier i så väl ansiktet som på händer, armbågar osv. Men där stannar likheten tycker jag. För denna luktar inte alls lika skarpt, och är inte heller lika tjock i konsistensen. Barrier Repair känns mer som en helt vanlig kräm, men med den ovanliga förmågan att den verkligen funkar överallt (japp, jag har testat på både kinder och händer) utan att kännas för fet.

Ytterligare recensioner följer, men under tiden gör jag vågen för de fiffiga förpackningarna. Snygga, ja visst. Men framförallt är de förbluffande praktiska. Bra format, och givetvis pump. Men de är också trycktestade vilket innebär att de klarar längre flygningar, perfekt för oss som reser mycket. Äntligen slipper man burkar och tuber som bubblar ut sitt innehåll på den övriga packningen. (Senast var det en myggsprej som förstörde HELA min packning under en flygning till Tanzania.)

10 kommentarer:

 1. Maria: so far so good, har testat den i 2 dagar bara, but still! :)

  SvaraRadera
 2. Är det vanligt att förpackningar som innehåller skönhetsprodukter ger med sig vid flygningar eller är det bara vid längre flygningar det brukar hända? Har läst att man inte ska ta med såna "tryckluftssprayer" men har aldrig tänkt på att andra förpackningar kanske kan påverkas. Har köpt reseförpackningar på Lindex(tuber) och tänkte köpa några till men då kanske man ska tänka om och ta flaskor med skruvkork istället? Är väldigt orutinerad flygresenär så har ingen koll på ämnet känner jag.

  SvaraRadera
 3. Agnes: För mig händer det oftast på långflygningar, och då endast sånt som jag inte har i handbagaget. Oftast fixar grejerna trycket i kabinen - men jag har för mig att Mi hade en handkräm som blev helt galen när hon öppnade den efter att ha haft den i handbaget...
  Tror nog inte det är några problem med dina reseförpackningar :)

  SvaraRadera
 4. Men halleda vd dyra krämerna var i den serien! :O Trodde nästan det var ett skämt när jag såg dem på Apoteket.

  SvaraRadera
 5. SaintBella; ja de är lite dyrare än man är van vid. ACO beskriver Cliniderm som ett massige-märke, att det alltså landar mellan "mass and class" - prestige för den stora massan.

  SvaraRadera
 6. Agnes: jag tror inte du behöver oroa dig nämvärt :) Jag har bara varit med om ett enda läppglans (i tub à la Juicy Tube) som ballade ur när jag öppnade det under en flygning - det bubblade upp av sig själv och slutade inte.

  Men, det är som sagt endast en grej av alla resor de senaste tio åren, och de är en del flygningar :)

  SvaraRadera
 7. Agnes: här kommer lite fler tips från ännu en flygveteran... =) har du grejer i handbagaget så kan det bli så som maria beskriver ibland eftersom trycket förändras i kabinen. lösningen är att vänta några timmar med att öppna produkterna.

  jag har haft tur och aldrig varit med om en olycka i det incheckade bagaget, men jag tar alltid det säkra före det osäkra och försluter t ex schampo och annat flytande i zip lock-bags. tror inte du behöver byta ut dina nya tuber!

  SvaraRadera
 8. Tack för era svar! Hade det varit väldigt vanligt så hade man väl hört om det resonerar jag, men hade aldrig tänkt på det innan jag läste om de trycktestade förpackningarna här. Kom även på att jag flugit fler gånger än jag först räknade till, hur man nu kan glömma typ 50% av sina resor:P. Men det har aldrig hänt något med mina flaskor(ta i trä). Alltså kan man ju tänka sig att det är undantagsfall.

  SvaraRadera
 9. Agnes: Nemas problemas :)
  Jag tror det är vanligare på långflyg - det är i alla fall då det händer mig, och det verkade så på de som presenterade produkten också då de sa typ "de håller även för längre flygresor". Vet dock inte hur vanligt det är att man testar förpackningarna så...Det kanske är standard.
  Inte glömma hälften av dina resor! Det är ju minnena som räddar oss nu när det är kallt ute ;)

  SvaraRadera