fredag 27 augusti 2010

Q&A med MAC

I samband med MAC:s pressvisning tidigare i somras passade jag på att ställa några frågor till coola Carolina Petterson som är "Senior Make Up Artist" på just MAC. Jag var särskilt nyfiken på tekniker och tips, och försökte helt enkelt luska reda på hur man får till en förbannat snygg sminkning. Here we go:

Q: Flawless skin – hur får man hyn att se sådär hälsosamt felfri ut? Produkter? Applicering?
A: Till att börja med är det viktigt med bra rengöring morgon och kväll. Återfukta hela ansiktet (använd ögonkräm runt ögonen!) för att få en jämn bas till din foundation. Välj rätt typ av produkt för din hudtyp, applicera med pensel från mitten och ut. Tänk på att använda små mängder och blenda in produkten ordentligt. Vänta med concealer tills du applicerat foundation, kanske behövs den inte. Efter foundation och eventuell concealer är det dags för mineralpuder, och det funkar bra även runt ögonen eftersom det inte sätter sig i rynkor. Nu är det fritt fram för rouge, och sen är det klart!

Q: Finns det några insidertips som du kan dela med dig av? Vad borde fler känna till?
A: Ta hand om din hy, tvätta alltid bort smink på kvällen och var noga med att återfukta. Det är viktigt att ha bra verktyg, och att ta god tid på sig. Och tänk på att small amount can give big effect. Nåt som fler borde känna till? Det skulle i så fall vara att inte slarva när man applicerar mascara..

Q: Om du bara får välja en, vilken produkt skulle du rekommendera då?
A: Concealern Select Moisturecover.

2 kommentarer:

  1. Vad kul att ni får gå på pressvisningar och fixar små intervjuer! Jag fick nyhetsbrev från Kicks att de ska börja sälja MAC via en sin webbshop, bra för alla oss som har långt till storstäderna. Väntar annars på att penselseten som de brukar lansera till jul ska komma ut så jag har någon anledning att åka till Göteborg och julshoppa;)

    SvaraRadera
  2. Agnes: Ja, de få pressvisningar vi har varit på har varit kul. Yay för att Kickis ska börja sälja MAC :)

    SvaraRadera