tisdag 7 september 2010

Höstklippet

I förra veckan var det dags för höstens första klipp. 10 cm rök och jag är supernöjd. Förutom en rejäl pimpning av frisyren fick jag även tips på en enkel styling till mitt långa hår. Jag är nämligen sjukt lat när det gäller att fixa med håret, och gillar inte att ha för mycket produkter i. Men denna frissen blev faktiskt riktigt snygg, och var så pass enkel att jag nog kan få till det på egen hand hemma i badrummet. Om jag minns rätt var det så här man skulle göra för att få till en lagom bra volym med valfri mängd rufs:

Handukstorka håret och applicera några droppar Orofluido hårolja i längderna. Ta fram fönen och tjoffa in hyfsat med saltvattenspray vid rötterna och börja föna (gärna med huvudet upp och ner för att få lite extra lyft). När håret är helt torrt kan man plattånga det (jag har ingen plattång och kommer hoppa över detta momentet). Avsluta med lite Dust It (jag har alltid haft svårt att dosera ur den där jäkla burken, tycker det kommer alldeles för mycket, men min frisör hade tejpat för hälften av hålen – smart!) och tupera lätt vid rötterna för att få lite extra volym. Klart!

6 kommentarer:

 1. jag klippte av mig ungefär 20 centimeter, och känner mig faktiskt supernöjd även fast det nästan var psykiskt jobbigt att se håret falla. iallafall, saltvattenspray är ju the shit. jag måste prova på osis dock, det ska ju också vara grymt.
  förresten, kan man inte få se en före och efter-bild? :)

  SvaraRadera
 2. Pudrar du Dust It direkt i håret? Jag skakar ut i händerna först och sedan drar jag fingrarna genom håret. Annars ser jag inte hur mycket som kommer ut, och då är det ju lätt att överdosera.

  SvaraRadera
 3. Hohohoooo, ihop har vi alla produkter (eller?)! Vore sååå sweeeet att go all in på hair and make en kväll, och sen gå ut! <3

  Jag älskar att platta hår, fråga Karin :'D Hon blir btw so fierce med plattat!

  SvaraRadera
 4. Jag använder Lanza Healing volume daily thickening treatment till mitt hår. Den sprayas på hårlängderna och ger suverän volym utan att det känns att man haft i en produkt. Ok. aningens strävt blir det men det går fortfarande att dra fingrarna genom håret utan att volymen försvinner. Den håller i sig i dagar. Rekommenderas till alla som inte vill ha produker i håret egentligen.

  SvaraRadera
 5. Paula: wow, ännu modigare än jag! Ska se om jag hittar en före-bild, efter är iaf inga problem. Men tvivlar på att man kommer se så mycket skillnad (förutom att topparna är finare nu) för det är fortfarande långt :)

  Des: jajamensan, håller med om att det är svårt att se hur mkt man får (men funkar perfa nu med en bit tejp) men tycker händerna blir så torra och konstiga..ska testa igen dock :)

  Maria: Deal! hoho. Ja, kan tänka mig att hon är tjusig i det, själv känner jag mig lite som dränkt katt..men sist hos frisören blev det snyggt, så jag vågar absolut testa igen! h5

  Kristina: Hoho vilket bra tips! Ska testa nästa gång jag får chansen! :)

  SvaraRadera
 6. Jo, händerna känns lite sträva på nåt sätt, men det går bort med lite vatten. :-)

  SvaraRadera