söndag 5 september 2010

Varken packad eller klar

Nu bär det av igen och även om vi på El Mika är hyfsat resvana står jag faktiskt inför något av en packningsteknisk utmaning denna gången. Tre destinationer på en vecka, vilket i och för sig inte behöver betyda trubbel, men i detta fallet rör det sig om vitt skilda ställen och med helt olika klimat. Jag behöver alltså packa bl a för tre dagars vistelse i 38-gradig varme, två dagars konferens (hej kostymer som tar plats i resväskan) och tre dagars grym bloggresa (klarar man sig med enbart bikini under den tiden?).

Och jag som brukar stoltsera med att jag endast reser med en pytteliten väska, oavsett resmål. Det är nog dags att ta fram förstärkning. Packningen kan sluta hur som helst, men en sak som är säker det är att jag inte kommer ha med mig mer i necessären än absolut nödvändigt:

- Tandborste, tandkräm, tandtråd
- Mascara, rouge
- Ansiktskräm, spf, hudkräm (yay för alla prover man samlar på sig)
- Deo, duschtvål

I handbagaget har jag i vanlig ordning en liten burk med extra fuktgivande anisktskräm, en tub handkräm och så lipbalm för att klara timmarna i luften. Naglarna lackar jag innan avfärd med diskreta Ridgefiller, då syns det inte så mycket om lacket börjar chippa och jag slipper ta med mig nagellack att bättra på med.

Bara det nödvändigaste, mascara och rouge från MAC, borste från Face.

Handkräm från Weleda, läppmojs och en liten burk med en fuktgivande ansiktsmask hänger med i handbagaget.

Små flaskor med duschkräm från Kings & Queens, köpta på Åhléns för ett par veckor sedan. En får följa med på resan.

Pengarna är växlade, och guideböckerna fixade.

4 kommentarer:

 1. smart med massa smågrejer, det brukar jag också köra. håller just på att fylla på småflaskor med mitt nuvarande schampo och balsam! (y) ha en bra resa! :D

  SvaraRadera
 2. Vilket mac rouge är det? Det ser verkligen fint ut till lite blek hösthy!
  /Johanna

  SvaraRadera
 3. Johanna: det är Mineralize-rouget "Dainty"!

  SvaraRadera