lördag 11 september 2010

Q&A med Korres

Ännu en Q&A där vi frågar och får svar om saker direkt på bloggen! Det där med zink- och titanoxids vara eller icke vara i solkräm har säkert förvirrat fler än El Mika, så vi passade på att fråga Korres i Grekland hur det egentligen ligger till.

Q: Hur fungerar zink- och titanoxid i solkräm?
A: Zinkoxid har använts världen över i många år för att filtrera UV-strålar och därmed skydda mot för mycket sol. Till skillnad från kemiska solkrämer, som absorberar strålningen, så reflekterar i stället naturliga filter som zink- och titanoxid solen. Dessa partikulära filter absorberas alltså inte huden, och det är därför mindre risk för irritationer eller allergier jämfört med kemiska solkrämer. Dessutom är naturliga filter mer fotostabila, vilket betyder att effekten av dem kvarstår efter insmörjning och inte bryts ner under dagen.

Q: Finns det några nackdelar med zink- och titanoxid?
A: En vit hinna uppstår på huden efter att man har smort in sig – men nu för tiden har forskarna kunnat förminska partiklarna med hjälp av nanoteknologi så att huden inte blir lika vit. Detta har inte varit godkänt av EU, fram tills nyligen, eftersom man inte vetat hur nanopartiklarna har kunnat påverka kroppen. SCCP (Scientific Committee on Consumer Products), en fristående kommité som forskar inom konsumentprodukter, har kommit fram till att partiklar som inte är mindre än 100 nm anses säkra.

Q: Vad innehåller Korres solskydd?
A: I Korres naturliga produkter använder vi zink- och titanoxid som naturliga solfilter med partikelstorlekar som inte understiger 100 nm. På så vis har vi lyckats behålla fördelarna med naturliga filter, ta bort den vita hinnan, och hålla oss inom säkerhetsramen för partikelstorlekar.

4 kommentarer:

  1. Min favvo från Derma innehåller titandioxid! Färgen har dom dolt genom att göra den hudfärgad; foundation och skydd i ett :D

    SvaraRadera
  2. Maria: smart! är det solskydd med färg, eller foundation med spf?

    SvaraRadera
  3. Maria: fast egentligen, vad är skillnaden? :'D typ som den där clinique city block och den som du har nu liksom. guess it's just branding!

    SvaraRadera