söndag 12 september 2010

Men are from Mars, women are from Venus

Call me crazy, men jag fattar faktiskt inte varför det är så dyrt med rakblad?

15 kommentarer:

 1. haha i totally agree, så extremt dyrt. :/

  SvaraRadera
 2. Håller med, jag blir lika irriterad varje gång jag ska köpa nya blad!

  SvaraRadera
 3. Helt sant och fantastiskt irriterande. Det är ju inte direkt rymdteknik vi pratar om, även om reklamen gärna vill få det till det. Suck.

  SvaraRadera
 4. Fattar inte heller! Det är ju bara några små skarpa metallgrejer :o Jag har börjat raka benen med balsam på istället, då kan jag använda mina blad lite längre tills dom blir helt galet slöa utan att benen tar skada.

  SvaraRadera
 5. Helt sjukt, men å andra sidan tycker jag att ett blad håller läääänge.. Eller är det jag som låter det gå för länge mellan gångerna? Heheh ;)

  SvaraRadera
 6. mm. verkligen! jag låter maken testa den nya produkten razorpit just nu som ska förlänga bladens livslängd genom att rengöra och slipa dem. blir han nöjd köper jag en till mig själv oxå. och en till bror och far i julklapp! :)

  SvaraRadera
 7. Hoppla, jag var verkligen inte ensam i mina funderingar kring priset på såna här rackare.
  Jag använder också mina extremt länge (så pinsamt läge att jag inte vågar skriva mer exakt än så). Den där slipmannicken blir jag nyfiken på, berätta gärna mer när den testats!
  Är det nån som har koll på om de är väldigt mycket billigare i något annat land? Så att man liksom bör passa på att fylla upp med ett lager när man besöker vilket-land-det-nu-skulle-kunna-vara??

  SvaraRadera
 8. då chockar jag alla genom att avslöja att jag använder ett blad två-tre månader... ni andra får också gärna avslöja; el, you too!

  jag har inte sett rakblad billigare i något annat land, tror det är lika dyrt överallt med just venus.

  SvaraRadera
 9. Har funderat på samma sak många gånger, senast i dag faktiskt! Väldigt irriterande är det.

  SvaraRadera
 10. Köp killrakbladen till din Venus, samma blad, samma gelstrip, men billigare. Eller så kan man köpa sådana i återvunnen plast, med mindre miljöpåverkan...

  SvaraRadera
 11. Vilket tips!! Visste faktiskt inte att killbladen passade till Venus. Jag bara utgick från att de hade varit smarta nog att göra olika fästen för män resp. kvinnor. Har många ggr funderat över varför rakbladen för män är mer hi-tech med fler blad och remsor men samtidigt är billigare.

  SvaraRadera
 12. Men.. ÄR killblad verkligen billigare? :S

  SvaraRadera
 13. Karin: 2-3 månader is nothing baby, nothing I tell you! haha

  Lina: Eller hur!

  Kate: Tack för bra tips! Jag brukade göra det tidigare (fast till Venus föregångare) men trodde inte att skillnaden i pris fanns kvar? Måste genast kolla upp det! :)

  Carin: Orättvist! Visst, de behöver kanske raka sig oftare, men vi (som rakar benen) har ju större yta liksom..

  Maria: Vårt mission att kolla upp! :)

  SvaraRadera
 14. Jag köper också killbladen, gilette mach 3. 3 blad och mycket billigare än motsvarande 3 blad för Venus och mycket bättre och enklare rakning på grund av att huvudet liksom inte är superstort och klumpigt. Köper alltid 5-pack på Willys, tror de är billigast här i stan (Skövde). Finns 8-pack med men det skiljer oftast bara några kronor per hyvel jämfört med 5-pack och då blir det en mindre engångskostnad istället;)

  SvaraRadera