måndag 24 oktober 2011

Sista utvägen

Buhu, det känns riktigt tråkigt att min hy har blivit såpass dålig att jag till slut fick hämta ut den receptbelagda aknekrämen Epiduo. Jag fick rådet att börja använda den bara några timmar på kvällen, och sen öka tiden succesivt, eftersom den är ganska stark och kan reta en ovan hy. Någon som har testat den här krämen och har några tips? Funkar den?

14 kommentarer:

 1. Trist att höra, men bra att du sökt ordentlig hjälp!

  Jag har inte behövt ta till någon sådan, men min bror hade ngt liknande (också på recept) ett tag, och han blev mycket bättre. Den sorten han hade var dock himla farlig för textilier, så ta det försiktigt om denna också bleker tyg. Sängkläder och handdukar kan lätt ta stryk.

  Hoppas att den hjälper dig och att den inte har några räliga biverkningar!

  SvaraRadera
 2. Jag har testat ett antal såna där receptbelagda krämer, men jag blev inte så mycket bättre. började ist med mene&moy. Tvätt och dag/natt kräm men även salongsbehandlingar. Och det har gjort min hy acnefri. Man fjällar en del i början och ser lite rödmosig ut, men efter några veckor var det borta. Fast så blev jag av de receptbelagda krämerna också. Men att trappa upp fick jag också som råd, eftersom de är så starka.

  Hoppas du får bra resultat!!

  SvaraRadera
 3. Jag har haft Epiduo för min rosacea och det har fungerat väldigt bra. Jag räknar inte med att det finns någon kräm som kan ta bort utslag helt, men Epiduo fungerar mycket bättre än de receptfria läkemedel som finns på marknaden. Det stämmer att den är stark och att man till att börja med enbart ska ha den på kvällen. Men om man sedan behöver öka användningen till morgon och kväll gör det ingen, salvan/krämen syns inte när den sjunkit in i huden och man kan sminka sig som vanligt utanpå. Dock tror jag att det kan vara bra att ha fundation med solskyddsfaktor, för många acnebehandlingar är känsliga för uv-ljus.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Men, när vi sågs för bara en vecka sedan så syntes ju ingenting - vad har du för superfondation i så fall? :-o

  SvaraRadera
 5. Åh, Epiduo har räddat min hy! Har vuxenakne på hals och käklinje, som två (!) ggr i månaden ger stora, ömma finnar som tar lång tid att försvinna. Min syrra gav mig en tub Epiduo och det har tagit bort rubbet. I början applicerade jag varje kväll före läggning men huden reagerade efter några dagar, så jag minskade till varannan dag vilket funkade fint. Effekten syntes direkt, på bara någon dag. Nu känns det visserligen trist att känna sig beroende av något som är receptbelagt, men å andra sidan är man beroende av rätt mycket annat i skönhetsväg ...

  SvaraRadera
 6. Alla: tack för alla snälla kommentarer! <3

  Kerstin: tack för tipset om den kan bleka tyg! ska bara använda vita handukar/örngott, och ta det riktigt lugnt i början.

  Lena: tack för inputen! :)

  Lånetid: ja, hoppas att epiduo kan dämpa rodnad också. håller med dig att ingen kräm kan fixa sånt här helt, det handlar nog mkt om insidan också...

  El: det är värre än vad det ser ut med foundation, skum belysning och lite alkohol i kroppen, tyvärr.

  Alison: åh, vad bra att det funkade så bra för dig! hoppas verkligen att det går lika "lätt" för mig.

  SvaraRadera
 7. Jag kan tipsa om Vichys Normadermserie också - har gjort underverk för mina envisa finnar och pormaskar! + att jag numera är duktig och äter multivitamin + B-vitamintablett varje dag. Jag är för första gången på flera år finn och pormaskfri!!!!! :)

  SvaraRadera
 8. anonym: tack! normadermserien kanske är bra att varva med/använda på dagtid? :)

  SvaraRadera
 9. usch, dålig hy är det tristaste man kan ha.
  jag fick för tre år sen ett outbreak som höll i sig i två år, under 18 månader tror jag att jag testade allt som fanns att testa. apotekssalvor som blekte lakan, receptbelagda krämer, antibiotika (efter tre veckor fick jag lägga av pga ständig magknip och trötthet), dermalogica, oil cleansing method, ångbad med tee tree oil, "rena" produkter från lush etc etc.
  Till slut gjorde jag tre saker: gick till Acnespecialisten för konsultering och fick då produkter för just min hy, skaffade p-pillret Diane, särskilt framtaget mot acne, eftersom jag tror på att acne även måste bekämpas inifrån OCH köpte upp mig på mineralpuder som tillåter huden att andas, aldrig krämer.
  Idag är min hy närmast perfekt.
  Menar inte att just Acnespecialisten + Diane är vägen dit, mer att jag tror på att det måste bekämpas även inifrån och att det är viktigt att hålla sig till enbart ett märke under lång tid, eftersom olika märkens ingredienser lätt tar ut varandra.
  Förlåt för novell men jag ville tipsa eftersom jag vet hur jävligt man mår av dålig hy.
  Nackdelen med mitt sätt är väl att man inte kan köpa alla roliga krämer man se, fördelen är ekonomiska vinningen på detsamma.

  SvaraRadera
 10. Sofia: TACK för novellen, uppskattar det verkligen, för det är verkligen skit att ha dålig hy. tror också det är viktigt med behandling både inifrån och utifrån, även om jag inte är förtjust i tanken på p-piller. ska testa den här nu, men om det inte funkar är Acnespecialisten ett jättebra tips!

  SvaraRadera
 11. Japp, jag är ju proffs på acnekrämer! Har använt Epiduo o liknande i flera år. Ända tills jag provade salongsbehandlingar med ph formula. sedan dess funkar vanliga acnekrämer, exempelvis Murads, lika bra. Och första tiden efter behandlingarna behövdes inte acnekräm alls.

  SvaraRadera
 12. Kicki: tack för råden! salongsbehandlingar ska helt klart kollas upp.

  SvaraRadera
 13. Jag vet precis hur du känner dig! Har gått hos en hudterapeut flera ggr/månad i snart ett år nu.. Men börjar äntligen få bukt med det men får fortfarande kommentarer om min hy (inte direkt positiva..).
  Kika på min blogg så skriver jag lite om Micro dermabrasion som jag testar nu.

  Hoppas krämen hjälper dig. Du är inte ensam! /Therese

  SvaraRadera
 14. Therese: tack för peppande ord! funderar också på att gå till en hudterapeut, hittills har jag "bara" gått till läkare + mer spa-behandling (som iofs kallas sig terapeut men jag tror mer det är för välbefinnande snarare än behandlande).

  ses på lördag! :)

  SvaraRadera