onsdag 4 november 2009

Det stora deotestet

Nu har jag testat mig igenom ett antal deodoranter, både budget och lyx, roll-on och stift. Alla har testats i ett antal sammanhang; vardag, träning och partaj (läs: slå klackarna i taket-dans), och här kommer alltså mina omdömen:

- Lancôme Bocage Déodorant doftar gammaldags, tänk fransk tant, håller torrt i ur och skur och enda nackdelen är att det blir pudriga fläckar på insidan av tröjan (som försvinner vid tvätt). Pris omkring 200 kr.
- Niveas Dry Comfort har den klassiska Nivea-doften, den är precis som de andra stiften snabbtorkande, men tyvärr avtar deodoranteffekten efter halva dagen. Pris omkring 35 kr.
- Rexona Biorythm är med sin fräscha doft och långa verkningstid min favorit bland budgetalternativen, den klarar till och med tuffa träningspass. Pris omkring 35 kr.
- Biotherm Deo Pure luktar gott, torkar snabbt, lämnar inga fläckar, håller hur länge som helst och är min absoluta deofavorit. Här finns inget att anmärka på förutom priset som ligger på omkring 200 kr.
- Biotherm Deo Pure Eco, här hade jag höga förväntningar; en eko-deo från Biotherm kan väl inte bli fel? Men detta måste vara den onda Biotherm-tvillingen, för sällan har jag testat en sämre deo. Tyvärr. Den luktar inte gott och den funkar inte. Sämre än så kan väl inte en deo bli? Pris omkring 200 kr.
- Rexona Crystal Clear Aqua har en lite sportigare doft än de andra, det tar en liten stund innan den torkar men sen sitter den bra. Pris omkring 35 kr.
- Natuvive Papaya Smooth Deo Cream, lukten är det väl inget fel på men i övrigt är denna lika kass som eko-deon från Biotherm, enda skillnaden är att den är betydligt billigare. Pris omkring 35 kr.

8 kommentarer:

 1. Har du testat deon från Vichy? Luktar gott och håller hela dagen. Lite billigare än Biotherm också.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med om Rexona-sticket, min nya budgetfavvo :D

  Sen gillade jag Biotherm, fast provade bara i roll-on form och inte stick (vill!). Sist men inte minst så röstar jag också på Vichy som Des gör, den är grym!

  SvaraRadera
 3. Des: Nope, men har hört (från bl.a Mi) att den är grym. Jag är inte så uppdaterad på just Vichy men har fått för mig att den bara finns som roll-on i Sverige (jag föredrar stift) och att stiftet (som finns att köpa i bl.a Spanien) inte var så bra. Vet inte om jag minns rätt dock.Borde väl testa själv :)

  Maria: Var det eco-rollen som du testade och gillade :-o Eller var det deras vanliga rolls?

  SvaraRadera
 4. Ja just det! Sticket från Vichy! Det kan du få av mig, i studiesyfte *hehe* Nä, men jag använde väl det i fem dagar ungefär.. sen orkade jag inte ge det fler chanser :( Tror dock inte det är exakt samma serie som Vichys rollon..

  Och det var icke-eko Biotherm jag testade! Har hållt mig ifrån den sen du dissade ;)

  Haha, vi kan verkligen varandras deo-preferenser utantill :'D <3

  SvaraRadera
 5. Bra o ambitiöst test! Jag gillar också rexonan o icke-eko-biothermen bäst. Lite kul att omdömena är så samstämmiga =)

  SvaraRadera
 6. Rexona vinner alltså budgettestet. Det är som Yes, de håller ställningarna.

  SvaraRadera
 7. Kerstin: Tack, vad kul att du tyckte det var bra och att vi båda föredrar rex och bio :)

  Marie: Haha, ja, bra liknelse. Rexonan är armhålans Yes! :D

  SvaraRadera
 8. Min deofavorit är den fula och dyra deon från Rosenserien - den är verkligen jättebra! Fast det är roll-on då som måste torka lite.

  SvaraRadera