tisdag 11 november 2008

China Glaze Calypso Blue

Blått är en färg jag verkligen inte lockats att ha på naglarna, och China Glaze ett märke jag inte brytt mig om nämnvärt. Men. Så fick jag ännu ett sånt där sug, att jag bara måste ha ett lack som är så mörkt, mörkt blått att det nästan ser svart ut. Varken Essie eller Mavala har något sånt i sitt sortiment, så tveksamt började jag dammsuga otaliga nagellacksbloggar för att hitta ett alternativt märke. Hos The Polish Addict hittade jag en hel post med blåa nagellack. Många ljusa, metalliska och andra som jag rynkade på näsan åt – men även fantastiskt mörka Calypso Blue. Den ville jag ha! Sedan visade det sig att jag hade en sån tur att jag hittade det på Pret-tys bytesplats, och i fredags damp det ner på hallmattan.

Lacket är lättmålat, och har lite samma finish som mina älskade jellylack från Essie. Dock är China Glaze tjockare i konsistensen än Essie, så ett lager hade nog räckt för att få det täckande. Jag ville däremot ha mörkt mörkt på gränsen till svart, därför målade jag två lager. Jag är jättenöjd, och älskar att det är den där nästan-svarta färgen som jag var ute efter!

På lillfingrets nagel syns det blåsvarta bäst.

4 kommentarer:

  1. Har inte heller varit förtjust i blå lack, men man kan ju ändra sig och detta var ju kanon, snyggt när det drar åt svart också.

    SvaraRadera
  2. Precis, man kan ju ändra sig! Generellt gillar jag inte blåa, gula eller gröna lack. Jag håller mig hellre till "naturliga" färger (?) som rosa, rött och lila :)

    SvaraRadera