onsdag 5 november 2008

Undersökning v. 45

På Tokyos tunnelbana ombeds man att sminka sig hemma. Här i Sverige finns inga förbud av det slaget, men visst kan man få ett höjt ögonbryn om man rotar fram sminkväskan på metron. De allra flesta som svarade på vår undersökning smyger på sin höjd fram ett läppglans i offentlig miljö, medan en liten del kör hela sminkningen när de inte haft tid hemma. Ännu färre tycker sminkning är något privat som hör hemma i det egna badrummet, och bara en sminkar sig dagligen då andra kan se på.

Själv har jag testat att sminka mig på bussen en gång. Jag satt längst bak och försökte få till mascaran när bussen stod stilla, men det blev inget vidare. Annars har jag alltid ett läppbalsam i fickan som jag använder när det behövs, vare sig jag är hemma eller på tunnelbanan.

5 kommentarer:

 1. Då borde jag antagligen skämmas :)
  Jag sminkar mig nästan varje morgon på bussen, inte för att jag vill utan för att jag alltid har sjukt bråttom. Konstigt nog bryr jag mig inte om någon annan glor. Det känns som att det finns värre saker man kan göra: peta sig i näsan, knipsa naglarna på bussen (har varit med om det), klämma finnar (har även varit med om det, innehållet träffade mig nästan)

  SvaraRadera
 2. Anonym: klart du inte ska skämmas! Det är väl skönt att inte alla är likadana :) Själv har jag inget problem med folk som sminkar sig (och tycker inte att någon borde ha det heller), men håller mig själv ifrån det för att jag inte tror att det skulle bli speciellt bra resultat om jag försökte mig på det :P

  SvaraRadera
 3. :) Ni är så söta ni.

  SvaraRadera
 4. Man blir häpen när man får veta vad vissa tycker är viktigt att förbjuda!?
  Själv kör jag bil, det går inte att kombinera med mer avancerad sminkning ;-)

  SvaraRadera
 5. anonym: jaa,jag håller maria. mitt problem med att sminka mig offentligt ligger inte i eventuell skam utan att jag inte klarar buss-skump eller en minispegel. fast en gång målade jag naglarna på bussen, det gick faktiskt bra!

  pixelpig: japanerna är inte riktigt kloka! ;) och tur att du håller händerna på ratten och inte i sminkväskan! haha

  SvaraRadera