måndag 17 november 2008

Hur funkar du?

Denna veckan undrar vi på El Mika om era shoppingvanor har ändrats något i och med miljömedveten-hypen som för tillfället råder i både vårt land och runtom världen. Den senaste undersökningen var det rekord på folk som svarade, hela 44 svar fick vi! Det tycker vi självklart är jättekul, så rösta gärna denna vecka också.

Så: Shoppar du smink som vanligt trots ett ökat miljömedvetande?

6 kommentarer:

 1. Jag landar nånstans mellan svarsalternativ 3 och 4. Jag tänker mig noga för, köper en del nytt men nästan alltid eco-vänligt. Tycker absolut det är bra att byta, men samtidigt vill jag stödja de företag som faktiskt tänker grönt och försöker göra skillnad :)

  SvaraRadera
 2. El: jag tycker att det låter som att ditt närmsta alternativ är nr 3 - att du försöker dra ner? :) Svårt att täckas alla åsikter med alternativ, så dra gärna igång en diskussion här i kommentarerna! :D

  SvaraRadera
 3. Maria: okej, då fortsätter jag att diskutera :´D

  Men, jag håller inte med om alternativ 3, för jag försöker inte drar ner. Jag DRAR ner. Och det är ganska stor skillnad mellan "nja" och "ja", och mellan att försöka dra ner och att faktiskt dra ner på konsumtionen.
  Jättekul att en av mina hjärtefrågor är med här, hoho! (men ja, helt omöjligt att få med svarsalternativ som passar alla).Hoppas fler kommer med inlägg!

  SvaraRadera
 4. el: du kan ju försöka dra ner och lyckas med det = du drar ner! :'D själv landar jag på alternativ 2, att jag tänker efter mer än jag gjorde innan. a small step for mankind, a big step for me! ;)

  SvaraRadera
 5. fast fan, nu lät det ju som att jag shoppat ohämmat innan, och det tycker jag faktiskt inte att jag gjort! inte om man jämför med många andra sminkgalningar i världen..

  SvaraRadera
 6. maria: att tänka efter is good!
  Men jag hade gärna sett att alternativ nr 2 inte bara stod för att "tänka efter" utan att det gav resultat också, typ "jag tänker efter, och köper nu färre/bättre grejer, men lägger inte av helt" eller nåt sånt. Vet att det är ungefär så du funkar, vilket är bra. Men för många stannar det nog vid att man tänker lite extra, men kör vidare i samma hjulspår ändå, tyvärr.
  Haha, fortfarande bara vi som diskuterar denna eminenta fråga :'D

  SvaraRadera