lördag 1 november 2008

Kabukiborstar

En väldigt populär borstmodell att applicera puder och lös mineralfoundation med är kabukiborsten. En kabuki är oftast en rund, korthårig borste med styva borst i naturhår. Håren sitter tätt tätt för att resultatet ska bli så naturligt och "flawless" som möjligt, och brukar dessutom vara supermjuka för att inte irritera känslig hy. Som med de flesta borstar finns kabukin i många olika prisklasser och med små skillnader i utseende, så jag har gjort en lista över de vanligaste – och hur man får tag på dom:

- Laura Mercier, en snedställd borste som finns att köpa både på COW Parfymeri och NK.
- The Body Shop Nature's Minerals Foundation Brush, borde finnas i alla butiker.
- Sephora Professionell, prisvärd borste som tyvärr inte finns innanför Sveriges gränser.
- Bare Escentuals Kabuki Brush, som finns bland annat på Åhléns City och Hudoteket.
- Smashbox Face & Body Brush #19, ofta finns Smashbox borstar att köpa på Strawberrynet.
- MAC #182, en bullig borste som finns att köpa hos MAC-återförsäljare
- FACE Stockholms Kabuki Brush är en helt ny borste, med lite rakare kant än andra.

Jag äger ingen kabuki, men skulle vilja ha en att använda till mitt mineralpuder från MAC. Jag tror att jag får ge mig in till stan och titta närmre på både MAC och FACE, mina personliga favoritmärken.

4 kommentarer:

 1. Kolla efter MACs lilla buffer brush, 181:an. Den är nog LE, så jag vet inte hur länge den kommer att finnas i diskarna. Perfekt storlek till både foundation och rouge, och kostar bara 285 kr!

  SvaraRadera
 2. Jag ska se om jag hinner hitta den innan den tar slut, jag såg den på din blogg och den såg fin ut :) Kanske lite liten för foundation dock?

  SvaraRadera
 3. Jag har kabukin från id och är verkligen jättenöjd med den. Jag använder den till deras mineralfoundation (i puderform) för tredje året nu, och tycker att det funkar bäst för mitt känsliga vinterbleka ansikte. Testade MACs men tyckte det var för glittrigt för mig så jag blir nog trogen id denna vinter också. Å, men det jag skulle säga var att jag köpte min kabuki från id på strawberrynet, den finns där ibland och är verkligen prisvärd.
  /Johanna

  SvaraRadera
 4. Anonym: ID's kabuki verkar vara en av de mest populära :) Vad kul att du hittade din billigare!

  SvaraRadera