onsdag 6 april 2011

Korres Sunflower & evening primrose eyeshadows

Ni önskar, vi lyder! En av de bortglömda recensionerna var på de ögonskuggor från Korres som vi på El Mika har fått testa. Som chef färgglad i gänget har jag gulgröna Lime och ljusblå Light Green (vad är grejen med namnet?) hemma hos mig, och trots att skuggorna ser ut att vara i samma färgstyrka är det mycket som skiljer dom.

Den blå skuggan, hur fin den än ser ut att vara, har ytterst tveksam pigmentering. Man får jobba som fasen för att få upp det blå på penseln, och på ögonlocket syns nästintill ingenting. Därför har jag varit lite skeptisk till märkets skuggor, fram tills att jag nyligen fick testa Lime. För snacka om skillnad! Den gulgröna färgen är fylld med pigment, och blir snyggt ljusgrön på ögonlocket. Om ni är ute efter en lite annorlunda färg på vårskuggan rekommenderar jag Lime starkt.

Att det sedan är helt omöjligt att få en ljusgrön skugga att fastna på foto är en annan sak.. Men jag hoppas att ni ser lite av dess kapacitet. Här ihop med highlighter i form av Navajo, och vardagsmascaran från Clinique.

7 kommentarer:

 1. Jag efterlyste just recension på Korres skuggor så det tackar jag för. Verkar som att Korres inte skiljer sig så mycket från andra märken då, olika skuggor beroende på färg är olika bra helt enkelt. :)

  SvaraRadera
 2. Jag har inte testat några ögonskuggor, däremot har jag ett puderrouge hemma. Det jag noterade direkt efter jag testat det, var hur ytan på pudret i dosan blev som lite, lite håligt och ojämnt precis där jag satt i borsten. Och jag kan inte heller se en lortig rougeborste som orsaken. Utan den var helt nyligen rengjord och snustorr. Det är säkert inget fel, men det såg lite mysko ut för att bara vara använt två gånger på vardera kind. Annars brukar det dröja ett tag innan ett bra rouge blir ojämnt "nednött" eller hur jag ska förklara det.

  SvaraRadera
 3. Jag menar förstås ett puderrouge från Korres. ;-)

  SvaraRadera
 4. Tina: ja, så kan man nog sammanfatta det :) dock tycker jag att Lime är en väldigt ovanlig färg!

  Beautyville: ah, jag förstår precis vad du menar! om du klickar upp mitt foto stort så ser du att även ögonskuggorna blir så.. känns som du säger som att man har smutsat ner dom med fettiga redskap, men mina penslar är som dina rena :/

  SvaraRadera
 5. Lime ser jättefin ut, men vad lustigt att den knappt syns på bilden!

  SvaraRadera
 6. Maria: Ja. Det ser jag nu när jag gör bilden större. Undrar om det är något speciellt i deras "puderformula" som beter sig lite så? Som sagt, det är ju säkert inte en dålig produkt för det. Så här såg mitt rouge ut, är rätt likt: http://www.beautyvillenet.com/2011/04/korres-rouge-beter-sig-mystiskt.html

  SvaraRadera
 7. Des: jag vet :(( om du bara sett mig live, då hade du insett dess storhet! :D

  Beautyville: konstigt! ditt rouge ser lite mer håligt ut, mina skuggor tycker jag har mer fått ett upphöjt (!) utseende.

  jag har en skugga från MAC som också blev sån, fast värre, efter första användningen :(

  SvaraRadera