måndag 8 december 2008

Julspecial: sminkning till nyårsfesten

Visst, det kanske är lite väl typiskt med svarta, sotade ögon på nyårsfesten – men spela roll. Ögonskuggskvartetten från Laura Mercier ingår i vinterns Black tie-kollektion, och innan jag såg den live på NK Hår & Skönhet förstod jag inte vitsen med den. Men vad som ser ut att vara två likadana svarta och två likadana vita skuggor är egentligen fyra väldigt fina skuggor som tillsammans täcker in nästan hela gråskalan. Perfekta att sota till det med helt enkelt. Tillsammans med silvergråa eyelinern Oil slick från Urban Decay är ögonen fixade – och då tycker jag personligen att det kan räcka med lite rosa piff på kinderna och läpparna.

Done deal på en kvart alltså, har ni något roligt planerat för nyår?

4 kommentarer:

 1. bra tipsat! jag kanske får mi-sminkning på nyår? :*

  SvaraRadera
 2. Vem vet! :D Men, det hade varit awesome! <3

  SvaraRadera
 3. Å,
  kanske ni skulle kunna hjälpa mig välja nyårssminkning? Tänker ha en svart frans klänning, lite 30-tals känsla, vågigt hår men är osäker på sminkningen. Har mycket ljus hy så här års. Alternativ 1: ganska kraftigt sotade ögon, i övrigt nedtonat (neutralt rouge) och med beige, lite matt läppstift. Fokus på sotiga ögon och bra foundation alltså. Alternativ 2: silver ögonskugga ganska ljus, ev LITE svart eyeliner el kajal, mkt mascara, neutralt rouge och mörktrött läppstift... min syrra och jag är oense om vilket som blir bäst. Vad tycker ni?
  /Johanna

  SvaraRadera
 4. Hej Johanna!
  Det låter som en ursnygg stil du ska köra på nyår :D Båda dina sminkningsalternativ låter smashing, men personligen hade jag nog kört på alternativ 2! Lite silvrig ögonskugga + eyeliner, mascara och sen ett mellanmörkt rött läppstift. Foxy! Lycka till och gott nytt år ;)

  SvaraRadera