onsdag 17 december 2008

På spaning i Madrid: El Corte Inglés

Varje onsdag i nio veckor har ni kunnat följa serien På spaning i Madrid, där jag visat bilder och berättat om en intressant affär i Madrid. Dagens inlägg blir det sista för ett tag, men jag är säker på att det kommer dyka upp en och annan spaning i framtiden också.
I dag vill jag visa er Spaniens största varuhuskedja El Corte Inglés, som är ungefär som NK eller Åhléns City fast sjutton gånger större. Det som inte finns på kedjans flaggskepp här i Madrid, finns nog inte att få tag på i hela Spanien, och på bottenplan av varje varuhus finns till och med en komplett livsmedelsaffär. Självklart finns det en hel våning bara med smink- och hudvårdsmärken, som t ex MAC, Clinique och Dior och också ovanligare märken som Bobbi Brown – och självklart får Sephora vara med på ett hörn! Tyvärr är det ganska dyrt att handla på El Corte Inglés, men det är roligt att gå runt och kolla.

De här affärerna har jag spanat på i Madrid:
- MUJI
-
Kiehl’s
- Sephora
- MAC
-
L’Occitane
-
Farmacia de la Reina Madre
- Ramas
- González

3 kommentarer:

 1. Åh El corte.. jag kommer ihåg första gången jag var i Spanien, det var med handbollen i slutet på högstadiet. Jag kände knappt någon och var nervös mest hela tiden. När vi åkte till Barcelona över dagen ville jag så gärna shoppa nåt, och det slutade med att jag köpte nån kletig guld-highlighterhistoria på Corte. Jag sparade den i många fler år än vad som var hygieniskt, och tror inte att jag använde den mer än en gång. Aw.

  SvaraRadera
 2. Jag älskar El Corte Inglés, går alltid dit när jag är i Spanien.

  SvaraRadera
 3. mi: haha, vilket minne! jag vet känslan när man så gärna vill köpa nåt liksom, och så bara ligger saken där och förblir oanvänd... <3

  des: jaa! fast det är konstigt att det är så mycket dyrare där än andra ställen!

  SvaraRadera