tisdag 29 december 2009

Rensa ditt badrumsskåp

Har du tråkigt under mellandagarna? Om du fick något skönhetsrelaterat i julklapp, gör lite plats i ditt badrumsskåp för nya prylar och passa på att slänga sådant som är gammalt och trist.

Mascaror har t ex ganska kort hållbarhet på upp till ett halvår medan puderprodukter kan ha evigt liv om du undviker fettiga fingrar och smutsiga penslar. Kajalpennor håller tills de tar slut eftersom bakterier hela tiden vässas bort. Foundation och concealer bör slängas efter ett år, speciellt om de börjar lukta konstigt eller se annorlunda ut. Visste ni förresten att man kan lägga mascara, kajal och läppstift i frysen över natten för att döda bakterier?

Passa också på att tvätta penslar (en gång i veckan är en bra riktlinje!), torka ur hyllor och återvinna tomma förpackningar när du ändå håller på. Visst känns det bra inför det nya året?

4 kommentarer:

  1. Det är bra med såna här små påminnelser ibland. När ni gör det så fint så blir man nästan liite sugen på att tvätta penslarna. Köpte ny krämburk idag så det är nog dags att göra en liten rensning i skåpet för att den ens ska få plats.

    SvaraRadera
  2. Bakterierna dör inte i frysen. De sover bara.

    SvaraRadera
  3. Hallå där sötisar! Vad roligt att ni länkade till mig!
    Kramen!

    SvaraRadera
  4. Agnes: vad kul att man kan inspirera!

    Liz: vissa dör säkert, tror du inte det? varför ska man annars lägga sminket i frysen? *förvirrad*

    Kabuki: ofc, man måste ju länka sina källor! =)

    SvaraRadera