torsdag 28 april 2011

MAC Brownie

I lördags smet jag in på Åhléns i jakt på nåt piffigt i sminkväg. Det resulterade i en mörkbrun skugga och en pensel (#208) från MAC. Jag har redan lekt en del med dem, och bl a fått till en helt OK smokey eyes – om än i lightversion. Kan bli bra det här..

onsdag 27 april 2011

Tre i rad

Aloe and Soapwort schampo, Basil Lemon body lotion & duschkräm

På det supermysiga hotellet i Berlin i helgen var badrummet utrustat med små miniflaskor från Korres. Det känns lyxigt att slippa de vanliga hotellprodukterna som brukar vara kassa, och i stället använda ett märke jag gillar. Dushkräm, schampo och body lotion var det som erbjöds och när man hade gjort halvslut på en flaska ställde städerskan dit en ny. Nu har jag tre nya kompisar i resenecessären!

tisdag 26 april 2011

Snowcrystal Honeysuckle

Svenska nagellacksmärket Snowcrystal må ha prickat in årets färg Honeysuckle Pink (det vill säga blomman kaprifol) med sitt nagellack ur vårkollektionen, men tyvärr får färgen mig nästan att somna. Mellanmörk gammelrosa är inte alls min grej, och även om färgen i sig inte är direkt ful så suckade jag högt när jag lackade med det.

måndag 25 april 2011

Utomhusträning

Bring it on! Jag är redo, träningskläderna ligger nedslängda i väskan...

Det har inte skrivits så mycket om träning på bloggen lately. Men det betyder inte att det inte tränas. Tvärt om! Sedan årsskiftet ungefär försöker jag utöver mitt vanliga gymmande köra två pass i veckan med mina vänner Josephine och Anderson, som äntligen flyttat hit från England. Det känns oerhört lyxigt att de bor i Stockholm nu, tidigare har jag fått ta en avstickare till London både en och två gånger för att träffa dem (och ta del av den bästa träningen). Nu har jag dem nästan runt knuten!

I morgon kickar vårens utomhusträning igång, i form av Spring Boot Camp, en timme blod, svett och tårar på Djurgården. Det börjar kl 18.00 – är ni med mig?

Yes, detta är Anderson. På riktigt. (Mina abs är inte riktigt på samma nivå än.. hehe.)

Manly men

Jag vet inte hur era sambos funkar, men min är inte lika.. nitisk på att ta slut på saker innan en ny påbörjas som jag är, vilket resulterar att det för tillfället står inte mindre än fyra olika deos på hans hylla. Det och parfym är i majoritet i hans delar i badrumsskåpet, tillsammans med lite ansiktsvård i form av Dermalogica.

Stående favoriten, med samma kultstatus som Dubbeldusch i träningsväskan, är Nivea for men. Nykomlingar är Dove, Cliniderm och Speed Stick. Sticket från Cliniderm kommer i en riktigt snygg och expensive looking förpackning, och är enligt utsago väldigt bra även om doften inte riktigt är till belåtenhet. Roll on från Dove har inte fått så mycket prövotid, medan gelvarianten från Speed Stick används titt som tätt. Vi får väl se om en ny köps i sommar, när vi ska över Atlanten igen!

söndag 24 april 2011

Ooa hela natten, A.O hela dan

Äntligen har jag hittat den perfekta tischan. Snygg passform, skönt material, bra kvalitet och inte minst: miljövänlig. Well done A.O! För ganska länge sedan köpte jag en för att testa, och många tvättar senare kan jag konstatera att den hållit formen alldeles utmärkt bra. Nu har jag skaffat mig ett par till. I Stockholm finns de bl a på Grandpa och Aplace på Söder, för ca 160 kronor.

Det där senpsgula i bakgrunden då? Det är en virkad tröja som jag hittade på Lisa Larsson häromdagen, rätt så lik den supersnygga från Filippa K som Eleonore har på sig här – men ändå lite different. Provade också en marinblå sommarkavaj från PRADA, jäkligt snygg men tyvärr lite för stor, så den fick hänga kvar.

lördag 23 april 2011

Glad påsk!

Glad påsk alla läsare! Hoppas att ni får en fin helg med sol, påskägg och ledighet.

fredag 22 april 2011

Lila × 2

Hur stor tror ni skillnaden är mellan förra årets ljunglila lack från Depend, #184, och årets vårlack #222? Inte jättestor, men ändå märkbar. Fjolårets lack har lite mer grått i sig, och är helt skimmerfritt, medan årets variant har en lite klarare lila färg och dessutom finmalt silverskimmer.

Vilket föredrar du?

Förra årets #187 till vänster, och årets #222 till höger.

torsdag 21 april 2011

Chanel Vitalumière Aqua

När det gäller foundations är Chanel min highschool sweetheart, bokstavligen. Den första foundation jag köpte, för 11-12 år sedan (hjälp vad tiden går!) var just från Chanel och sedan dess har jag visserligen testat många andra, men alltid återvänt.

Precis som Ka, vill jag att min foundation ska vara lätt och mer utjämnande än täckande. Jag använder den inte varje dag, utan bara de gånger jag känner mig lite glåmig – eller helt enkelt vill mumma till mig lite extra. Vitalumiére Aqua , som är ganska ny i Chanel-disken, är busenkel att applicera, och resultatet är en jämnare hudton och en diskret lyster. Tyvärr är den ganska dyr, runt 500 spänn, men med hjälp av en 20% rabattcheck på Kicks (fanns i senaste ELLE) blev den överkomlig.

onsdag 20 april 2011

Clinique Moisture Surge, del II

Jag slog till! I går råkade jag springa in på Åhléns och snabbköpa Clinique Moisture Surge Tinted Moisturizer spf 15 i den ljusaste nyansen 01. Så, upp till bevis nu då Clinique. I dag åker jag på weekend i Berlin med strålande sol – kommer den fungera? Åter på måndag. Recension kommer givetvis!

tisdag 19 april 2011

D for Dove

Jag har sagt det förut, duschfavoriten från Dove är inte ekologisk på något sätt. Men det går inte att komma ifrån att den i övrigt är ruggigt bra. Krämigt lödder och en klassisk doft får mig på fall. Plockade upp den här på Åhléns för ca 30 spänn. På hyllan bredvid stod en bodylotion i samma serie – jag blev såklart nyfiken på om den var lika bra. Tjoff, 30 spänn till.

Svaret var tyvärr att den inte är det, men det är ändå ett bra budgetalternativ. Jag kommer såklart använda upp flarran, men inte köpa en ny när den är slut. Den återfuktar visserligen fint, men är inte amazing – nästa gång blir det eko igen.

måndag 18 april 2011

Vårkänslor

Ibland överraskar jag mig själv och drar till med en mer färgglad sminkning än vanligtvis, och det hände både en och två gånger förra veckan. En av dom lyckades jag, tack vare sovmorgon, fånga med kameran. En korallrosa historia med lite ljust guldiga detaljer, ganska passande nu till påsken.

- Primer Eyeshadow Potion Primer, Urban Decay
- Ögonskugga ögonlock Pigment (Electric Coral), MAC
- Ögonskugga inre ögonlock Eyeshadow Veluxe Pearl (Family Treasure), MAC
- Mascara High Lengths (Black), Clinique
- Brynskugga Eyeshadow (Blondie), NARS

söndag 17 april 2011

Påsk i Berlin

Läsare! Jag ska åka tåg till Berlin och spendera påsken där – och tänkte fråga er om tips på saker att göra. Vilka tips som helst! Jag vill veta var jag kan äta den godaste maten, dricka den kallaste ölen, dansa till den senaste musiken och shoppa de finaste kläderna. Och jag vill höra om de roligaste sevärdheterna, de bästa museerna, de vackraste vyerna och de mest intressanta gatorna. Jag blir jätteglad för alla tips jag kan få!

lördag 16 april 2011

Återställare

Dagen efter en rejäl AW är Clarins min bästa vän. Ansiktet får lite välbehövlig lyster av klassikern Beauty Flash Balm och ögonens puffighet minskas med Eye Contour Gel – dessa i kombination med mitt favorittips, gör att man kan ta tag i dagen utan att skämmas (det är ju inte alltid man är bortskämd med att vara ledig dagen efter). Visst, jag känner mig schleten – men det är en till synes ganska pigg El som kikar fram i spegeln.

fredag 15 april 2011

Flux

I ett glittrigt blått paket kom tandkräm och flourskölj från Flux i går. Kul med något annat än smink och hudvård som dimper ner i brevlådan! El, som ju reser mycket, ska få ta med sig munvattnet i resväskan och jag testar tandkrämen här hemma.

torsdag 14 april 2011

Clinique Moisture Surge

Jag är sugen på Moisture Surge Tinted Moisturizer spf 15 från Clinique – kort och gott. En återfuktande färgad dagkräm med spf alltså, även om den verkar gränsa till en foundation. Jag använder ganska sällan foundation eftersom jag tycker det lätt ser så onaturligt ut, men täckningen på den här krämen verkar passa mig jättebra.

Jag vill ha spf i ansiktet nu på våren och sommaren, men om jag bara är i stan tycker jag vanlig solkräm blir för oljig. Dessutom blir det många steg om jag ska använda dagkräm, foundation – och sedan spf. Att i stället bara toppa den vanliga dagkrämen med Moisture Surge Tinted Moisturizer verkar enkelt och bra, och det är fler än jag som verkar gilla den. Tror det är läge för ett besök hos Clinique-disken!

onsdag 13 april 2011

Fredagens sotning

Så, hur blev det då i fredags? Jodå, efter en 10 minuter inne på damernas var ögonen betydligt mer piffade än innan. Silvergrått på övre delen, och mörkt olivgrönt på undre delen.

- Primer Eyeshadow Potion Primer, Urban Decay
- Ögonskugga bas ögonlock Shadestick (Shark skin), MAC
- Ögonskugga ögonlock Eyeshadow Veluxe Pearl (Silver Ring), MAC
- Eyeliner undre franskant 24/7 Glide On (Stash), Urban Decay
- Ögonskugga undre franskant Pigment (Night Light), MAC
- Mascara High Lengths (Black), Clinique
- Brynskugga Eyeshadow (Blondie), NARS

tisdag 12 april 2011

Estelle & Thild Ecorganic Facial Oil

Senaste tillskottet i min hudvårdsrutin är Ecorganic Facial Oil från svenska Estelle & Thild som jag fått möjlighet att testa. Oljan är 100% parfymfri och innehåller bara ekologiskt framtagna ingedienser. I en fin pumpflaska av glas gömmer sig mjuk- och välgörande oljor som ska minska stramhet och ge hyn lyster och fukt. Parfymfri betyder inte doftfri i det här fallet, utan oljan har en mild och diskret lukt. Jag gillar ju ansiktsoljor, och tror att den här kommer bli perfekt att blanda med dag- eller nattkrämen.

Estelle & Thild har lyckats på många vis enligt mig. För det första är förpackningarna oerhört söta och fina – något som tilltalar väldigt många med mig – och för det andra känns varumärket genomtänkt och bra. Det är riktigt kul att många ekologiska produkter har tagit steget från tråkiga och svåråtkomliga till snygga och närproducerade.

måndag 11 april 2011

Revlon White Platinum

Sedan senaste frisörbesöket är jag väldigt blond, blondare än länge faktiskt. Jag gillar det och är van sen tidigare, men ändå är det visst meck i och med att mina varma toner gärna blir väldigt starka några veckor efter slingning och nyansering hos frisör. Tidigare har jag testat en silvertoning från Wella, och även om den fungerar i viss mån har jag nu köpt ännu en kall-färgande produkt, nämligen en lila färgbubbla från Revlon – nummer 1002.

Jag har testat produkten tidigare, fast då för mörkbrunt hår, och tanken är att pigmentet i inpackningen ska verka på redan färgbehandlat hår, och i mitt fall minska mängden varma toner. 3 minuter efter schampo och innan balsam, och jag märker faktiskt en viss skillnad. Min tanke är att använda den här kontinuerligt, för att få maximal effekt.

fredag 8 april 2011

It’s Friday, I’m prepared

Fredag you guys! Ska ni hitta på något kul ikväll? Jag ska på fest med jobbet, och eftersom jag steg upp okristligt tidigt imorse var jag förutseende nog att packa med mig en liten necessär för att kunna boosta min för tillfället väldigt neutrala make innan jag går från jobbet i eftermiddag.

Lite extra piff för ögon och kinder är vad som gömmer sig i min fina, blommiga necessärficka från Paul & Joe (det är alltså en löstagbar ficka från en större necessär som jag tagit loss) – närbilder och sminkresultat kommer om några dagar!

torsdag 7 april 2011

Mavala Art Color’s

Fick just en pressrelease i inkorgen om kollektionen Art Color’s från Mavala som jag inte kan låta bli att visa upp – jag har alltid varit svag för pop art. De sex färger som ingår är:

- Cyclades Blue, blå som havet
- South Beach Pink, modernt rosa
- Waikiki Orange, en inbjudan till solnedgången
- Touch of Provence, som ett lavendelfält
- Blue Curaçao, som en uppfriskande cocktail
- Vegas Pink, en rolig och oförglömlig kväll

Kollektionen ser fin och somrig ut (fast är inte färgbeskrivningarna lite lustiga?) och jag är mer än sugen på att prova. Min favorit är Waikiki Orange, har du någon?

onsdag 6 april 2011

Korres Sunflower & evening primrose eyeshadows

Ni önskar, vi lyder! En av de bortglömda recensionerna var på de ögonskuggor från Korres som vi på El Mika har fått testa. Som chef färgglad i gänget har jag gulgröna Lime och ljusblå Light Green (vad är grejen med namnet?) hemma hos mig, och trots att skuggorna ser ut att vara i samma färgstyrka är det mycket som skiljer dom.

Den blå skuggan, hur fin den än ser ut att vara, har ytterst tveksam pigmentering. Man får jobba som fasen för att få upp det blå på penseln, och på ögonlocket syns nästintill ingenting. Därför har jag varit lite skeptisk till märkets skuggor, fram tills att jag nyligen fick testa Lime. För snacka om skillnad! Den gulgröna färgen är fylld med pigment, och blir snyggt ljusgrön på ögonlocket. Om ni är ute efter en lite annorlunda färg på vårskuggan rekommenderar jag Lime starkt.

Att det sedan är helt omöjligt att få en ljusgrön skugga att fastna på foto är en annan sak.. Men jag hoppas att ni ser lite av dess kapacitet. Här ihop med highlighter i form av Navajo, och vardagsmascaran från Clinique.

tisdag 5 april 2011

måndag 4 april 2011

Vårens färger

Här kommer en multifärgad manikyr med nya vårlack, som jag komponerade ihop främst för att prova lacken, men även för att dom såg så härliga ut tillsammans.

Från vänster till höger: Snowcrystal "Sparkling Aquamarine", China Glaze "Sea Spray", Depend i lila #222 och turkosa #227.

lördag 2 april 2011

Ingen skåpmat

En lördagssuddig bild på mitt nya badrumsskåp. Det är alltså inte skåpet som sådant som är nytt, utan jag som är nyflyttad. Än så länge har bara det allra viktigaste kommit på plats. Dit hör bl a de fantastiska badbomberna, som från början var fem till antalet. Det första jag gjorde när jag flyttade in var att leta upp närmaste Lushbutik. Lyckligtvis låg den färre än 50 steg bort, och det är inte helt osannolikt att jag kommer knarka fler badbomber där så fort dessa är slut.

Är man nyfiken på hur det ser ut hemma hos oss, finns fler bilder och inlägg här.

fredag 1 april 2011

Valse de Vienne

Bedårande, n’est pas? Rouget Valse de Vienne är som mitt läppstift från L’Occitanes sminkserie, och är otroligt sött.

Rosfärgat (såklart) med ganska mycket skimmer, för en fin glow, och i sötaste pappersdosan. Det här passar perfekt till sommaren!