måndag 26 januari 2009

ACO vårdande ansiktscreme

Vårdande ansiktscreme från ACO för torr hy är mitt senaste försök i jakten på den perfekta krämen. Tyvärr verkar det som om letandet fortsätter även denna gång. Min torra hy stramar och flagar även om jag använder mycket kräm, och konsistensen är alldeles för rinning. Men den känns skön på huden och den luktar gott, alltid ett plus. Priset på 77 kronor är också bra, men nu när den börjar ta slut kommer jag ändå leta vidare...

13 kommentarer:

 1. Jag tycker att den funkar bra som nattkräm, med ett tjooockt lager! Man ska aldrig behöva ta kräm en extra gång sa tjejen på Derma till mig, och att (som sagt) stram = yttorrhet som man får bort genom att skrubba regelbundet.

  Kolla in den här som Des reccar annars, kanske nåt för dig? :D

  SvaraRadera
 2. Har du testat Cliniderms "Hydra Boost" från Apoteket? Testa nattkrämen - den ger massor med fukt (tycker jag i alla fall:)

  SvaraRadera
 3. mi: jag tycker tyvärr inte det funkar med tjocka lager heller, då blir det nästan som en mask när man liksom rynkar pannan... (n)

  jag skrubbar någon gång i veckan, så jag tror flagorna måste bero på krämen.

  oh, vilket bra tips! hoppas den luktar gott bara, vill inte lukta rock 'n' roll-tobak i fejan... ;)

  anonym: den har jag inte provat. ska se om den går att få tag på i spanien bara!

  SvaraRadera
 4. Ett annat riktigt bra budgettips är L300 för torr hy som också finns på Apoteket. Började med den serien när jag skulle snåla lite och blev så nöjd så nu har jag forsat fast jag har råd med dyrare grejer :-) Finns både dagkräm och nattkräm.

  SvaraRadera
 5. tack karin, också ett jättebra tips! budget är min melodi också! :)

  SvaraRadera
 6. Hej Karin,

  jag är också jättetorr i ansiktet nu under vintermånaderna. Fick dock ett tips av en kompis om att prova jojoba-olja och jag är faktiskt riktigt nöjd.

  Den lägger sig faktiskt heller inte som ett kladdigt lager på huden utan försvinner verkligen in och håller den mjuk.

  Speciellt nöjd är jag med huden runt ögonen som VERKLIGEN verkar få det lilla extra. Blir inte alls "rynkig" under ögonen på morgonen längre.

  Du kan ju prova och se vad du tycker iaf. Den är ju billig och bra också.

  Hoppas allt är bra i Madrid annars.

  Kramen

  SvaraRadera
 7. heej caroline, vad roligt att du också läser el mika! allt är fint i madrid, fast längtar efter vår som alla andra!

  jag har funderat på olika oljor men inte riktigt vågat. men nu så, kanske! hur gör man? tar man det både morgon och kväll? hur mycket? rengör du som vanligt innan?

  kram!

  SvaraRadera
 8. Jag håller med Carro! Har läst massor om jojoba, you should try it! :D Vet dock inte hur osv. Google it (Y)

  SvaraRadera
 9. Jojoba tror jag på! Har inte testat själv, men hört gott om. Har däremot provat Avocado-olja, och det är verkligen svinbra :)

  Hej Carro förresten! :)

  SvaraRadera
 10. Hej på er alla tre,

  Va kul att hade hört om jojoba iaf.

  Jo jag använder det som en vanlig ansiktskräm både dag och natt med rengöring innan, men endast kväll. Tycker inte att man behöver hålla på att göra rent som en dåre hela tiden. Man har ju bara sovit.

  Dock, som ett tips till er som har lugg, så brukar jag inte ha oljan i pannan. Luggen suger åt sig och blir otroligt fettig och ful. Iofs kan det lilla problemet kanske lösas med Marias mirakel-torr-schampo men jag brukar ha vanlig ansiktskräm där.

  Prova och se vad ni tycker. Tror jag betalade ca 120 riksdaler för 30 ml och det räcker lääänge!

  STORA kramen till er!!

  SvaraRadera
 11. elmica: jag ska prova! till el corte inglés i helgen och leta olja! :D tack för fina tips.

  SvaraRadera
 12. Hej Karin!
  Jag har börjat använda en ansiktskräm från L'oreal som faktiskt funkar väldigt bra på min torra hy. Den är för "sensitive and dry skin" och jag trivs än så länge bra med den. I och med mitt arbete kräver min hy en mycket fuktgivande, men inte fettblandad kräm eftersom jag jobbar framför en dator hela dagarna. Hoppas du lyckas hitta någon som passar din hy!
  Mvh, Ann-Christine

  SvaraRadera
 13. hej ann-christine och tack för tipset! jag ska genast kolla in krämen du rekommenderar för att se om den kan vara något för mig också.

  SvaraRadera