onsdag 14 januari 2009

Ögonskuggsbaser

Att ögonskuggan inte vill sitta på plats hela dagen är ofta ett problem för många mer än mig. I min smink-begynnelse andvände jag Eyeshadow Primer från Lumene som är mångas favorit (och dessutom bra prissatt under hundralappen), men tyvärr klarade den inte alltid av mina sminkningar.

Efter att jag börjat läsa mer om primers på nätet klickade jag hem Eyeshadow Primer Potion från Urban Decay (också känd under smeknamnet UDPP), och skillnaden var markant! Vissa dagar däremot flyttar sig ögonskuggan sig trots UDPP, vilket jag inte vet om det beror på annorlunda applicering eller för lite primer. För att vara riktigt på den säkra sidan brukar jag kombinera primern med en Paint Pot från MAC, som är en torr krämbas att fästa ögonskuggor i. Jag har den skimriga Bare study, som ger en fin bas för alla ögonskuggor oavsett färg. När min UDPP tar slut (vilket är snart om jag inte dissekerar den), tror jag att jag vill testa Shadow Insurance, som är från konkurrenten Too Faced. Förpackningen är både snygg och smart, och enligt uppgift ska den göra jobbet lika bra – om inte bättre – som UDPP.

9 kommentarer:

 1. Bare study är min absolut favoritbas. Men UDPP lägger jag under om jag vet att skuggan måste sitta länge. Jag lutar också åt att prova too faceds nästa gång. Testade den på handen och då kändes det som att den smälte in bättre i huden än vad UDPP gör.

  SvaraRadera
 2. Bare study är riktigt bra! Spännande att du testat Too Face på handen, jag har inte hittat den IRL så att jag har kunnat testa - så jag går nog enbart på rekommendationerna om jag köper den :)

  SvaraRadera
 3. Min favorit är UDPP men oftast klarar jag mig med concealer på ögat som bas:)

  SvaraRadera
 4. Jag kommer överge UDDP för too faced. SÅ här långt gillar jag Paint Pot bäst.

  SvaraRadera
 5. EyeOnBeauty: vad bra att concealer funkar för dig! billigt dessutom :P

  SminkJante: det verkar vara många som funderar på att gå från UDPP till SI.. :O

  SvaraRadera
 6. Jag har varit grymt nöjd med Lumenes i många år nu, den funkar bra för mig, fast behöver kombineras med nåt klistrigt för att fästa lösa skuggor. Jag har ett litet prov på UDPP hemma men har faktiskt inte testat den ännu. Det man hör mest kritik om är ju dess förpackning, att det är så mkt kvar i flaskan när man inte längre får ut nåt. Spännande med Too Faceds, den ska jag helt klart spana in vid tillfälle!

  SvaraRadera
 7. Makeupoholic: det är ju jättekul att Lumene funkar så bra för dig! jag vill så gärna att den gör det på mig, både pga priset och den braiga tuben :)

  SvaraRadera
 8. jag var på sephora i går och testade lite too faceds shadow insurance på handen. den var beige, lite skimrig, torr och silkig och smälte in i huden väldigt snabbt. men nu har jag inget att jämföra med, men för 14 € kan det ju vara värt att prova!

  SvaraRadera
 9. Ka: awesome! Min UDPP kanske är slut lagom tills vi kommer ner då ;)

  SvaraRadera