lördag 24 januari 2009

Mocca

Jag vet, det är ingen nyhet, och det kan tyckas pretto. Men det är faktiskt sant, om man tar bra hand om sina pjuck så håller de sig fina nästan hur länge som helst. Vissa kanske drar sig för att sporta mockaskor, just för att det kan vara lite jobbigt att hålla dem fina. Men det är faktiskt inte så himla svårt. Jag brukar impregnera mina, så att de inte blir fullt så känsliga för fukt och smuts. Trots det så måste man ju borsta upp dem då och då. Då är det bra att börja med att rengöra dem (borsta bort smuts, finns särskilda borstar för mocka). På riktigt svåra fläckar brukar jag använda vattenånga eller en liten specialgrej som ser ut så här. På med lite skokräm (viktigt att den är för mocka!), och sen är de som nya.

En gång om året lämnar jag in de mockaskor jag använder mest på rehab hos skomakare, där de detoxas ordentligt och sulas om. I år firar mina R.M Williams 7 år, och de ser fortfarande nästan lika pigga ut som när jag köpte dem.

På bilden: Mina grå mockastövletter från Rizzo, de var ute på baluns förra helgen och ska nu putsas upp lite.

3 kommentarer:

 1. Åh tack för tippset mina mocka stövlar har fått krypa långt in i garderoben för jag får inte riktigt bort smutsen men jag skall ta tag i det nu!

  SvaraRadera
 2. *skickar länken till jonas* ;)

  SvaraRadera
 3. CrazyNails: Kul att du uppskattade inlägget :) Hör gärna av dig när du provat, om det inte funkade så har jag ytterligar, lite mer avancerade tips att dela med mig av ;)

  Maria: Hoho, just det ja, hans nya svarta är ju i mocka! (y) :D

  SvaraRadera