torsdag 1 januari 2009

Tävla med El Mika!

Vi börjar året med en rivstarten tävling! Vi har proppat en necessär full med våra favoriter, från bland annat Lady Speed Stick, MAC och Sephora. Ett perfekt sätt att starta det nya året på!

För att delta i tävlingen, skriv en kommentar och förklara vad skönhet betyder för dig. Vi väljer ut vårt favoritsvar, som vinner necessären.

Glöm inte att ange namn och e-postadress. Tävlingen pågår fram till söndag den 4 januari 12:00.

19 kommentarer:

 1. Är jag först?
  För mig betyder skönhet att känna sig fin. Fin för sin egen skull. Att må bra med sig själv och för mig just mig är det att få pilla med mitt smink lite i badrummet, det gör mig finare och får mig på gott humör. Det finns ju såklart inre och ytte skönhet och de får gärna hänga ihop! En person som är jättego blir ju fin per automatik!

  SvaraRadera
 2. Skönhet är något viktigt för mig. Jag mår tex enbart bra psykiskt när jag är sminkad. Jag går aldrig ut osminkad. Eftersom det tar över en timme för mig att sminka mig, så betyder det att jag aldrig får vara ute i sista minuten.
  Jag älskar verkligen smink, don't get me wrong, det är verkligen jätteroligt att försöka komma på nya kombinationer i ögonskuggvärlden!
  Skönhet är alltså något som gör mig tillräckligt glad för att orka ta mig ut genom dörren.

  SvaraRadera
 3. Skönhet hör för mig ihop med att känna sig bekväm i och med sig själv - både när det gäller fysiska och psykiska aspekter.
  Det kan vara med eller utan smink, med fixat hår eller sovfrisyr, med en viss klädstil eller bara det som är bekvämt.
  Det handlar för mig om att jag ska känna mig så bekväm i det jag har på mig att jag slipper tänka på om jag har för mycket smink eller om mitt hår ser bra ut, jag vill slippa dra i tröjorna för att de känns för korta. Jag brukar tänka att min stil, oavsett om det gäller smink, frisyr eller kläder är de saker jag slipper tänka på när jag har dem på mig - mer än att jag känner mig fin i dem.
  Jag tror även att det går att applicera på andra också, det märks oftast när en person känner sig bekväm i sig själv och det den har på sig och det tycker jag är skönhet.
  Detta är för mig till stor del psykiskt och det handlar mycket om självförtroende och det är ju inte alltid så lätt att bygga sig ett bra självförtroende. Men jag tror att man kan skapa både onda och goda cirklar när det gäller detta och för mig funkar det så att om jag har någonting jag känner mig fin i så mår jag bättre och då känner jag mig ännu finare. Samma sak åt andra hållet. Jag tror också att det att vara nöjd med sitt yttre spelar stor roll för det inre måendet och då menar jag inte att man måste vara superfixad och uppklädd utan bara bekväm i de saker man väljer att ha.
  Så skönhet är för mig att känna sig bekväm i sig själv och den stil man har, det är då man blir fin för sig själv och för andra.

  Jag fick inte till det med min epostadress när jag skulle skicka kommentaren så jag skriver den här, något anti spam-utformad:
  eppsson snabela hotmail punkt com

  SvaraRadera
 4. Jag förknippar skönhet till människor som utstrålar värme och vänlighet... Det kan vara både män och kvinnor, unga som gamla. Det behöver inte direkt förknippas med smink och att man medvetet gjort sig fin, en äldre person kan ibland utstråla så mycket mer skönhet än en 20-åring som lagt ner en halv dag på smink. Och det finns människor man tycker är hur vackra som helst, men så vet man saker om deras personlighet som gör att de plötsligt blir väldigt oatrakktiva... Så allt har inte med utsidan att göra.

  SvaraRadera
 5. Aaaah, skönhet är livsglädje, lekfullhet och skratt - vad mer behöver man för att se vacker ut obereoende av om man är kvinna, man, 5, 50 eller 105 år gammal?!?

  SvaraRadera
 6. Intressant fråga. Jag tror att det för mig har något med njutning och tillfredsställelse att göra. Att se/höra/uppleva något som är riktigt vackert kan vara väldigt starkt för mig, det berikar tillvaron på kanske samma sätt som en stark tro gör för andra. Jag ser att de andra som kommenterar direkt tänker på yttre skönhet, men för mig ligger det inte nödvändigtvis så långt ifrån den skönhet man kan uppleva genom konst eller en fin handling.

  SvaraRadera
 7. Jag förknippar skönhet med mina vänner; de vackraste personerna i min närhet. För mig är inte skönhet ett snyggt sminkat ansikte (även fast det självklart är fint) utan det är de människor som kanske inte alls har det perfekta utseendet men blir så vackra och underbara just på grund av att de är dom de är.

  SvaraRadera
 8. Skönhet för mig är ett par ärliga ögon.
  johannahaglundsnabelayahoo.se

  SvaraRadera
 9. Skönhet är för mig något som Alla har men visar på olika sätt. Kan vara allt ifrån skrattrynkorna mormor får runt ögnen när hon ler till ett par väl målade läppar eller rosorna jag fick av min första pojkvänn (som hänger kvar torkade nu massa år senare och fortfarane är bland de vackraste jag sett!) Skönhet finns på både insidan och utsidan. Vissa väljer att framhäva sina drag genom smink eller kläder och andra förlitar sig mer på det psykiska (må bra, känn dig bra, se bra ut..) så även de dagar då du kanske känner dig mindre på topp och att du Aldrig kan bli vacker.., tänk om, ställ dig framför spegeln, skönheten Finns där, gäller bara att hitta på vilket sätt som är rätt att framhäva den för just Dig! :)


  // aleakim_88@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. När du trivs med idg själv och livet så utstrålar du skönhet oberoende av utseende eller smink.
  Men sen kan du dessutom sätta guldkant på din egen skönhet med hjälp av vackra färger,goda dofter och sköna cremer...Viveka

  SvaraRadera
 11. Skönhet är något som alltid intresserat mig, jag älskar helt enkelt allt som är vackert! Och att av två onda ting välja det snyggaste lärde jag mig tidigt. Det kan verka ytligt och visst vet jag att en del andra tjejer tittar på mina långa, målade naglar och direkt drar slutsatser om min personlighet. Det finns ingen sån länk, för utsida är en sak och insida något helt annat. Även om jag tycker min pojkvän är snyggast, så är det inte därför jag inte kan sluta tänka på honom (okej, ibland). Jag tror att det viktigaste att komma ihåg när det gäller skönhet är hur subjektivt det är, kanske är det just det som gör det så speciellt?


  /prima_ballerina__@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Skönhet för mig är att med alla möjligt medel få fram sina bästa sidor och få de mindre bra att framstå som halvbra. Skönhet är att KÄNNA att man är tillfreds med sig själv. Och med en snygg skugga så kan man SE sig själv i spegeln och le och säga "idag är jag en gudinna!"

  SvaraRadera
 13. För mig är skönhet ett leende på läpparna och glimten i ögat. Smink sätter onekligen lite extra färg på tillvaron men old school skönhet är det fina inom människor som strålar upp till ytan och sprider positiv energi.

  SvaraRadera
 14. Oj, glömde visst min mailadress så här kommer den :)

  emilia.utsi-wallin@hotmail.com

  SvaraRadera
 15. Skönhet är när man känner sig nöjd med sig själv och mår bra. Då utstrålar man även skönhet på utsidan, oavsett utseende eller ålder.

  Gott nytt år
  önskar Molly

  lillamolly@hotmail.com

  SvaraRadera
 16. Skönhet för mig är självförtroende, att vara trygg i sig själv och sitt utseende och godhet/vänlighet Då spelar det ingen som helst roll vilken ålder man har eller hur man ser ut.
  En person som är snäll som utstrålar trygghet och säkerhet lyser med sitt inre ljus vilket är den sanna skönheten tycker jag.

  SvaraRadera
 17. Skönhet är så väldigt mycket!!! Skönhetsprodukter är ett lite mer begränsat begrepp, tycker jag! För mig betyder det lekfullhet, livsglädje och vitalitet! Fast, ibland kan jag gömma mig bakom make-upen också... när jag vill det! När jag känner mig grå och trött väljer jag ibland att inte sminka mig alls. Samtidigt som jag kan pigga upp mig sådana dagar med världens sminkning!! Så olika, det bästa är valfriheten tycker jag. Att just jag får välja fritt, liksom du får välja hur du vill ha det. Det finn inga rätt eller fel, bara olika individer och smaker...
  Att använda mig av skönhetsprodukter kan också vara för mig att skämma bort mig. Att köpa en dyr kräm jag egentligen tycker kostar alldeles för mkt, bara för att jag är värd det!!! Varje gång jag sedan smörjer in mig tänker jag på detta sedan!

  Slutligen då själv ordet skönhet: Den gamla klyschan "skönhet ligger i betraktarens öga" stämmer sååå väl, tycker jag!! Vem bestämmer vad som är skönhet om inte jag själv?!

  SvaraRadera
 18. det är jag som är "anonym" ovan... Sorry

  SvaraRadera
 19. Skönhet kommer ju från insidan, ungefär. Om du är riktigt glad psykiskt så ser du glad ut och då blir du vackrare. Sen finns ju smink, som är ett utmärkt sätt ett korrigera eller förstärka ditt ansikte. Sen så finns det volymtänger, plattänger, tofsar, hårspännen m.m. som även dom har en funktion, att göra dig vackrare. Gå absolut inte ut bland folk i kläder du inte gillar, smink du vet inte passar dig, för det syns. Då lyser det igenom skönheten, oron.

  Det jag menar är:

  Mår du bra så kommer skönheten, sen kan du alltid få ett vackrare yttre.

  // erica.isacson@telia.com

  SvaraRadera