lördag 17 januari 2009

Få en UDPP gratis, typ

Nu behöver jag inte köpa en ögonskuggsbas på ett tag, för idag har jag slaktat min UDPP och fått ut hur mycket som helst ur den! Det är inte klokt vad som gömmer sig i kurvorna, trots att jag sett bilder trodde jag faktiskt inte att jag skulle fylla hela min Sephora-burk. Burken är lite större än en femkrona i diameter, och nästan 2 cm hög – och den är fylld! Och inte sågade jag fingrarna av mig heller, alltid ett plus i kanten.

5 kommentarer:

 1. Oj, snacka om ineffektiv förpackning. Dåligt för miljön också om inte alla gör som du och slaktar den så där. Sånt där kan jag bli riktigt arg på, dels lurar de sina kunder och så är det ett sånt slöseri när det inte går att använda slut på en produkt på ett enkelt(läs normalt och okomplicerat sätt). Det är redan dyrt med smink som det är plus att det inte är det mest nödvändiga man köper i sitt liv och då vill i alla fall jag gärna att det inte ska kännas omotiverat slösaktigt.

  Oj, vad engagerad jag blev i detta ämne, kan bero på att jag sitter med en hemtenta och min hjärna går igång på allt utom teorier och hypoteser. Men det måste väl finnas fler än jag som stör sig på produkter och förpackningar som inte går att utnyttja till fullo? Inte bara när det gäller smink utan tex. mat och liknande också...

  SvaraRadera
 2. agnes, jag håller med dig, det är verkligen fult, sniket och onödigt! bra att folk är medvetna att UDPP:n bör slaktas nu, det borde gälla för andra saker också, både smink och mat.

  SvaraRadera
 3. Det är jättekul att du engagerar dig Agnes! (låt det inte gå ut över hemtentan bara, haha) Jag är verkligen "nöjd" med att jag slaktade den, tänk vad fånigt om jag hade slängt allt det! :O
  Urban Decay som ska vara så "djurvänliga och medvetna" borde verkligen skämmas för det här, för det känns verkligen uppenbart medvetet gjort!

  SvaraRadera
 4. Ja, det är egentligen konstigt att de ens gör behållaren så stor innuti. De skulle ju enkelt kunna göra den mindre och mer lättömmlig innuti och ändå sälja den för samma pris utan att någon egentligen skulle protestera. Men ibland är logiken svagare än profithungern, det kanske kostar mer att göra en annorlunda förpackning än det gör att fylla upp den med lite extra. Intressant det här, jag kanske skulle byta ämne till nåt mer...företagsekonomiskt eller så.

  SvaraRadera
 5. Ungefär 75% var det som fans i min burk när jag slakta den, hade då använt 25% och trodde att nu är den snart slut. Helt knasigt

  SvaraRadera